Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Реконструкција стадиона "Чаир"

rssBookmark and Share

Прокупље 13.11.2010. Извор: Јужне вести, С медиа

Реконструкција стадиона

НИШ - Влада Србије одобрила средства за изградњу и реконструкцију фудбалских стадиона.

Како преноси "С медиа", највише пара предвиђено је за реконструкцију нишког "Чаира", чак 900 милиона динара. Осим у Нишу, градиће се и у Крушевцу, Чачку, Ужицу и Новом Пазару. Стадиони у овим градовима биће у потпуности реконструисани према стандардима УЕФА.

Радови ће се финансирати тако што ће 10 одсто од укупне вредности пројекта уплатити Влада Србије из буџета за 2010. и 2011. годину. Десет одсто уплатиће представници локалне самоуправе која је поднела пројекат, такође из буџета за ове две године. Преосталих 80 одсто вредности пројекта биће финансирано кредитима домаћих пословних банака. Таква средства отплаћиваће Република Србија и јединица локалне самоуправе у односу 50:50. Кредит је на пет година, са једном годином грејс периода и каматном стопом која је једнака референтној каматној стопи Народне банке Србије увећаној за 2,5 одсто.

Градски стадион "Чаир" у Нишу изграђен је 1963. године и има капацитет од 14.000 места за седење или 20.000 за стајање. Ипак, збор катастрофалног стања већи део трибина није дозвољен за употребу.



#   Прокупље   реконструкција
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима