Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Рукомет подигао Ниш на ноге

rssBookmark and Share

Ниш 16.11.2013. Autor: Blic

Рукометни савез Србије организовао је у Нишу другу по реду промоцију предстојећег Светског првенства у рукомету за жене. Најмлађе Нишлије и љубитељи женског рукомета дружили су се са нашим највећим рукометним звездама, а програм који је организован у центру града водила је Марија Килибарда, која ће подржати нашу репрезентацију на овогодишњем првенству.

Рукомет подигао Ниш на ноге

Велики број окупљених Нишлија био је део веселе навијачке феште и опробао се у извођењу седмераца и шутирању на рукометни гол. Друштво су им правили и представници, селектор женске рукометне репрезентације Саша Бошковић и прослављене рукометашице Светлана Цеца Китић, Весна Милошевић и Стана Вуковић.

„Драго ми је што смо данас у Нишу, највећем рукометном граду у Србији па и у Европи. Изабрали смо да наша репрезентација игра у Нишу јер је нишка публика најватренија и сигурни смо да ће бити велика подршка девојкама и да ће им атмосфера помоћи да се пласирају у наредни круг“, истакао је Саша Бошковић, селектор женске рукометне репрезенатције Србије.

Одушевљена је и била и Светлана Китић, наша и најбоља светска рукометашица свих времена:

„Веома сам срећна што наша репезентација игра у овде у Нишу. Ја сам се увек осећала као да могу да дам више од себе пред нишком публиком а Нишлије су и данас показали дошавши у овако великом броју како се воли и подржава свој тим. Сигурна сам да ће девојке на предстојећем првенству постићи успех и освојити једну од медаља“, рекла је Цеца Китић.

Весна Милошевић, такође бивша репрезентативка, позвала је Нишлије да у великом броју подрже и нашу националну селекцију када такмичење почне.

„Данас је била фантастична атмосфера, поносна сам на своје суграђане и огромно интересовање које су данас показали. Сигурна сам да ће пружити велику подршку нашим девојкама на предстојећем Првенству јер је Ниш одувек био град рукомета и правог спортског навијања. Позвала бих Нишлије да дођу у што већем броју на утакмице наше репрезентације и подрже девојке, почевши од прве утакмице против Јапана, 6. децембра којом се отвара првенство“, рекла је Весна Милошевић.

Највештије Нишлије, који су постигли гол, Рукометни савез Србије наградио је са картом за једну утакмицу из прелиминарне Групе Б која ће се играти у њиховом граду. Град Ниш домаћин је групе у којој ће играти репрезентације Данске, Бразила, Јапана, Кине, Алжира и Србије.

„Одушевљена сам, постигла сам два гола и освојила сам карту за првенство. Мама и тата су већ купили карте, тако да ћу ову карту да дам баки да иде и она са нама“, рекла је Анђелија која већ четири године тренира рукомет у Нишу.

Све време трајања догађаја, окупљене Нишлије у ритму добре музике, имали су прилику и да их шминка професионлни шминкер и обоји бојама српске заставе.

Рукометни савез Србије за све Нишлије, током промо викенда, одобрио је попуст од 20 одсто на куповину карата Групе Б Светског првенства. Сви љубитељи рукомета у НИшу моћи ће по нижим ценама да купе карте од петка до недеље, 15. до 17. новембра, на продајним местима, Делфи књижаре доо Вождова 4, "Ексклузив чејнџ ДОО", Обреновићева бр. 42 и ИП Индиго Обреновићева број 39.

Двадесет и прво Светско првенство одржаће се у Србији у четири града, Нишу, Зрењанину, Новом Саду и Београду, од 6. до 22. децембра.


#   Ниш   светско првенство
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима