Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Рукометашице: Нико нас неће зауставити

rssBookmark and Share

05.12.2013. Autor: 24sata

До почетка Светског првенства за рукометашице остао је још само један дан. Србија ће у хали “Чаир” у Нишу отворити највеће рукометно такмичење утакмицом са Јапаном, а навијачи ће мислима већ бити у нокаут фази прижељкујући да Андреа Лекић и саиграчице догурају до борбе за медаље.

Рукометашице: Нико нас неће зауставити

Девојке су се 14 дана спремале за мечеве године, можда и каријере. Не беже од чињенице да су међу фаворитима, али и да морају да обрате пажњу на Црногорке, Данкиње, Норвежанке, Бразилке и екипу Јужне Кореје, јер све оне имају исти циљ - злато.

У јавности су се пред почетак првенства појавиле приче да је наводно дошло до неспоразума на релацији селектор Бошковић - Сања Дамњановић, што наравно није било тачно. Бошковић штавише каже да је атмосфера сјајна и да су девојке посвећене и јединствене у остварењу циља.

- У репрезентацији је добра атмосфера, радимо, тренирамо и припремамо се за Светско првенство. Девојке су изванредне, јако сам задовољан како су се показале на турниру и припремама. Прву утакмицу играмо са Јапаном, то је уводни меч у оно шта нас очекује, у свакој утакмици даћемо све од себе. Имамо свој циљ, и ништа не сме да нас поремети - изјавио је Бошковић.

И Дамњановићева је истакла да је узбуђена што се почетак такмичења примакао нагласивши да су девојке спремне.

- Ових 14 дана припрема брзо су пролетели. Једва чекам да почне првенство, спремне смо за утакмице, тренирамо, на турниру у Врњачкој Бањи имали смо три битне провере. Увежбавамо напад, 5:1 одбрану. Репрезентација Јапана је заиста брза, очекујем тешку утакмицу, али исто тако надам се да ћемо освојити два бода. То је прва утакмица, битно је како почнемо, да одиграмо што боље - додала је она.

Андреа Лекић је истакла да се нарочито радује игрању у “Чаиру”.
- Жао ми је што до краја првенства не можемо да играмо у Нишу. Медаља би била ближа. Нишка публика познаје рукомет, воли га. Надам се да ће нам дати крила пред наставак првенства у Београду. Видела сам да је било пуно деце на промоцији првенства у центру Ниша. Јако ми је драго због тога - рекла је Лекићева.

Српске рукометашице налазе се у групи Б са селекцијама Алжира, Јапана, Кине, Данске и Бразила.


#   светско првенство
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима