Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Школска лига у голфу и у Нишу

rssBookmark and Share

11.03.2014. Блиц

После успешног првог издања Школске голф лиге у Београду, Голф асоцијација Србије је ове године у ново издање Лиге укључила и основце из Ниша.

Школска лига у голфу и у Нишу

Тај пројекат, који је подржало министарство омладине и спорта, успешно се одржава од јесенас, када је Голф асоцијација Србије обишла све школе које су укључене у такмичење, где су школарци могли да се упознају са основама спорта. После зимске паузе, свака школа је направила селекцију од 12 играча који ће је представљати на турнирима.

Генерални секретар Голф асоцијације Србије Ирена Сутуровић Богдановић истакла је ефекат Школске лиге на популаризацију тог спорта.

“Наш најпознатији и најуспешнији пројекат у претходној години дефинитивно је била Школска голф лига и она нам је донела знатно већи број деце која су почела да тренирају голф. Почетком 2010. године када смо кренули са пројектом популаризације голфа међу децом, имали смо двадесетак деце, а сада активно имамо између 220 и 250 малишана који су стално ту. Прошле године поделили смо лепе награде, десет најбољих јуниора добило је школарину, док је најбоља школа добила компјутер и сви су били презадовољни догађајем, тако да имамо велику жељу да овај пројекат расте из године у годину”, објаснила је Сутуровић Богдановић.

Турнир у Нишу на програму је од 24. до 26. марта.


#   спорт   школе   голф
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима