Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Смењен сам пре меча у Нишу!

rssBookmark and Share

20.03.2013. Izvor: Mondo

Бивши тренер фудбалера Црвене звезде Александар Јанковић изјавио је да је и пре пораза од Радничког у Нишу знао да му се спрема смена.

Смењен сам пре меча у Нишу!
Александар Јанковић је споразумно раскинуо уговор са црвено-белима, а на његово место постављен је Португалац Рикардо Са Пинто.

"Одлуку сам донео пре Ниша. Тачније, оног момента када сам сазнао да је постигнут договор са новим тренером. Спортски директор је раније отпутовао у Шпанију да разговара са кандидатима, иако је неколико дана пре тога хтео да седне на клупу поред мене против Новог Пазара...", рекао је Јанковић за Мондо и додао:

"Кроз све то сам прошао и 2008. године и мислим да ниједан лични однос не сме да утиче на резултате екипе. Зато ми је жао што су људи из самог клуба, у жељи да сруше мене директно уништавали институцију тренера Црвене звезде и са те стране ми је одлука клуба да почне да тражи новог тренера била довољан сигнал. Могао сам да чекам да ме Управни одбор смени и да по инерцији добијем све паре које ми следују до краја уговора. Нисам хтео да завршимо на тај начин, већ сам се одрекао 150.000 евра, као и 2008, када сам опростио 120.000. Такође, изнео сам и захтев и жељу да тај новац буде инвестиран у изградњу рефлектора и у вештачке терене Омладинске школе, иза јужне трибине. То сам схватио као своју обавезу према клубу, јер ја други немам", рекао је доадашњи тренер клуба са "Маракане".

Јанковић је преузео Црвену звезду у августу прошле године, а водио је екипу на 23 утакмице и остварио 14 победа и седам пораза. Звезда је у недељу поражена у Нишу од Радничког с 2:1 и практично је изгубила све шансе да дође до титуле.

"Хтео сам да сам повучем црту, јер према екипи имам врсту обавезе. Играчи осећају тај притисак који је стајао изнад мене и рефлектовао се на њих. Када тренер ради под притиском месецима то осети и тим. Мислим да је мојим одласком склоњен велики део притиска са њих. Кад се подвуче црта, мој чин одласка је преузимање одговорности на себе. Аутоматски, за све што је лоше. Има доста пехова и мојих и туђих, не бих превише улазио у детаље. Припремни период се одвијао позитивно по екипу, добро смо играли, испољили су се квалитети који јесенас нису... Зашто се то пореметило на крају припрема и на почетку сезоне питање је за мало дубљу анализу. Не инсистирам на изградњи личних ставова. Мој однос са Звездом је исти, без обзира на то ко је у Управи. Други пут ми се догађа да долазим у клуб када је актуелна једна, а одлазим када влада друга. Клуб је проценио да сам у том тренутку неопходан, зато сам и дошао. Без много питања. Одбио сам све што сам имао и ускочио у воз који је јурио 200 километара на сат. Када је тако и када вас позове Црвена звезда, онда сва прича о звездаштву пада у воду. Или ћете доћи или нећете..." 

Коментара: 0


#   Александар Јанковић   Управни одбор   Црвена Звезда
@


 


[ Додај коментар ]