Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Српкиње руше Јапан у Чаиру

rssBookmark and Share

Ниш 06.12.2013. Autor: Telegraf

Српска женска рукометна репрезентатација почиње данас свој поход на медаљу на Светском првенству које се одржава у нашој земљи!

Српкиње руше Јапан у Чаиру

Српкиње су званично четврта екипа у Европи, а на овом такмичењу гаје наду да могу до највећег успеха у историји наше земље. Наше грације наступају у Нишу где вечерас (18.00) играју први меч против селекције Јапана.

Селектор Саша Бошковић сматра да је наш тим квалитетнији, али да морају бити јако опрезни јер се ради о специфичној екипи која игра брзо.

- Оно што је битно је да смо ми јако расположени, да су девојке спремне и да једва чекамо када ће у петак да буде отварање првенства и први дуел са Јапаном од 18 сати. Очекује нас јако тешко првенство и мислим да је ово једно од најјачих до сада. То је моје мишљење. Иако нема Русије, Шведске… мислим да је до сада највећа конкуренција.

О мечу са Јапаном, селектор Саша Бошковић је рекао:

-Већина девојака ће први пут играти против Јапана. Оне су јако занимљива репрезентација. Доста су ниске и брзе. Оно што очекујемо од њих је зона 3:2:1 или 3:3, и ми се за то спремамо. Ја сматрам да смо квалитетнији, али морамо бити свесни да морамо дати све од себе уколико желимо да стартујемо победом.

Ивана Милошевић, репрезентативка Србије, поручила је да ће играчице имати препознатљиву игру и да ће гинути за сваку лопту.

- Ово првенство ће бити тешко. Могу да обећам да ћемо дати 150 одсто на терену, да ћемо се борити за сваку лопту, да ћемо да изгарамо, јер надам се да само тако можемо доћи до великог резултата. Верујемо једна другој, верујемо стручном штабу, људима из савеза и само тако ћемо остварити наш циљ.

- Волим што смо у Нишу, јер сам провела дивних шест година овде. Знам да је Ниш рукометни град и надам се да ће хала бити у сваком мечу пуна и да ће нас подржати како они то знају, најбоље – рекла је Милошевићева.

Билетарница “Чаира” биће отворена у петак, 6. децембра 2013. од 10 сати. За првих 100 купаца Рукометни савез Србије одобрио је попуст. Цена карата је 600, 800 и 1.600 динара. Дођите да заједно навијамо за репрезентацију Србије!


#   Ниш
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима