Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Стадион Чаир чека грађевинску дозволу

rssBookmark and Share

29.07.2011. Извор Јужне вести

Иако су сви припремни радови завршени пре скоро месец дана, почетак изградње новог стадиона у Чаиру касни јер се чека грађевинска дозвола.

Стадион Чаир чека грађевинску дозволу

НИШ - Пошто је реч о објекту који прима више од 5.000 људи, дозволе не издаје Град, већ Министарство за просторно планирање, где нам је потврђено да су у току су радови на припреми техничке документације.

- Очекујемо да ће грађевинска дозвола бити издата веома брзо, вероватно до краја ове или почетком наредне недеље - кажу у Министарству.

Координатор радова на стадиону, Миомир Пешић, каже да се са радовима ипак не касни и да је "све и даље у границама рокова".

- Сви припремни радови су завршени, само је извођач био прилично ажуран па је све завршио пре него што је планирано, па сад изгледа као да радови стоје - каже Пешић.

Реконструкција стадиона почела је 30. марта рушењем источне трибине. Рок за завршетак радова је 274 дана, што значи да до краја ове године би требало да се заврши прва фаза реконструкције.

Како је најављено приликом почетка радова, реконструкција ће се одвијати у 4 фазе, а прва је реконструкција-изградња нове трибине на источној страни за 6.966 места. Након тога следи реконструкција-изградња на јужној и северној трибини за укупно 9.037 места (север – 4.401, југ – 4.636), па реконструкција западне трибине за 2.154 места. На крају ће се обавити покривање источне, северне и јужне трибине.

Реконструисан стадион би требало да има укупно 18.151 место уз додатне Вип ложе са 120 места и ложу за медије са 50 места. Седишта би требало да буду подижућа, како би био омогућен бржи излазак са стадиона.

Према најавама градоначелника Милоша Симоновића, укупна вредност радова на стадиону је око 16 милиона евра.

Стадион Чаир је изграђен 1963. године, и скоро да ништа није улагано у његово одржавање од тада.


#   грађевинска дозвола
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима