Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сви се боје да не дође до крвопролића

rssBookmark and Share

Лесковац 22.10.2010. Sportska redakcija

Сви се боје да не дође до крвопролића

Иако је био под знаком питања,вечити дерби између Црвене звезде и Партизана ипак ће бити одигран.После договора представника МУП-а,са функционерима Црвене звезде, Партизана и Заједнице клубова Суперлиге, одлучено је да се меч одигра у суботу у 13 часова уз присуство публике сазнаје Новинска агенцијаjuznasrbija.comод свог добро обавештеног извора који је учествовао у свим преговорима.

Фудбалски клубови Црвена звезда, Партизан, ФСС и Заједница супелигаша упутили су заједнички апел јавности, у којем су позвали навијаче оба клуба да се понашају фер и спортски, да не употребљавају забрањена навијачка средства и да "докажу да нису хулигани".

"Свесни смо повећаног ризика који овај дуел вечитих ривала носи са собом у односу на све досадашње утакмице. Управо због скорашњих дешавања добили смо уверења од државних органа да су спремни да учине све у оквиру својих могућности и овлашћења да предупреде нереде и кршење закона. Са посебном пажњом приступиће се непосредној заштити актера дербија, службених лица и свих осталих учесника дербија", наводи се у заједничком саопштењу које је достављено медијима.

"Такође, апел упућујемо садашњим и некадашњим актерима дербија, као и свим спортским радницима, да у званичним изјавама буду умерени и коректни, уз поштовање ривала", пише у саопштењу.

На састанку председника Црвене звезде Владана Лукића са представницима навијача тог клуба о предстојећем дербију заједнички је констатовано да је у интересу свих правих "звездаша" да "вечити дерби" са Партизаном прође у спортској атмосфери и без инцидената.

Ову утакмицу од великог ризика обезбећиваће огромне полициске снаге,а наш извор наводи и то да нико са сигурношћу неможе да гарантује да на мечу Црвена звезда-Партизан неће доћи до сукоба јер су хулигани спремни на све па тако лако могу да се понове сцене које смо гледали 10. Октомбра за време одржавања Геј параде али оно што плаши не само нашег саговорника већ и све грађане Србије да овога пута не дође до крвопролића....


#   Лесковац   вода   Црвена Звезда
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима