Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вилијамс зауставио Парни ваљак

Bookmark and Share

Београд 30.10.2016. Инфо-Г, Бета

Кошаркаши Партизана претрпели су први пораз у Јадранској лиги ове сезоне, пошто су вечерас у Београду изгубили од подгоричке Будућности са 61:64 (11:18, 26:12, 9:15, 15:19), у седмом колу такмичења.

Вилијамс зауставио Парни ваљак

Партизан сада има скор од шест победа и једног пораза, док је Будућност задржала савршен учинак и сада има седам победа. Једина преостала непоражена екипа је Црвена звезда, која у понедељак игра против Морнара у Бару.

Меч је добро отворила екипа Будућности и имала двоцифрену предност у првој четвртини.

Друга четвртина је била у знаку кошаркаша Партизана, који су праћени еуфоријом са трибина преокренули резултат.

Међутим,у наставку утакмице су кошаркаши Будућности константно сустизали домаћина и на 2 минута пре краја дошли до предности коју су сачували.

Најефикаснији у Партизану био је Новица Величковић са 15 поена и девет скокова, док је Урош Луковић имао учинак од 12 поена и седам скокова. Френк Робинсон додао је 11 поена.

Будућност су предводили Маркус Вилијамс са 13 и Шон Џејмс са 12 поена

Џикић: Како да победиш са 3/25 за три?

"Нажалост, изгубили смо. Честитам Будућности на победи, али мислим да не би било незаслужено и да смо ми славили. Имали смо тренутке добре игре, али и неке чудне одлуке. Гледаћемо снимак, па ћемо да видимо зашто се доносе такве одлуке. И у нападу и у одбрани", рекао је Џикић.

"Шутирали смо тројке 3/25, како да победиш тако? Они су много играли у комбинованој одбрани, а ми смо имали решење за то, али џаба кад не можеш да погодиш. Имали смо своје прилике, али промашена слободна бацања и грешке - кад се све скупи, није било довољно за победу", констатовао је Џикић.

Тренер Будућности Владо Шћепановић сматра да су његови кошаркаши остварили "велику победу".

"Очекивали смо овакву утакмицу, на мали број поена. Нисмо играли у Еврокупу и спремали смо се седам дана за њу, што нам је помогло. Партизану се не прети пред његовим навијачима. Ми смо дошли са потајном жељом да победимо и на крају смо успели. Могу донекле да будем задовољан свиме, осим другом четвртином", осврнуо се Шћепановић на период који су Подгоричани изгубили резултатом 26:12.

Он је потврдио да је циљ његовог тима био да заустави Вила Хечера и да је у томе успео.

"Драго ми је што су играчи показали да могу да играју оно што ће бити главни услов у наредним утакмицама - одбрана и само одбрана".

Маркус Вилијамс, који је са шест везаних поена у финишу донео тријумф свом тиму, казао је да није пренео никакве емоције из времена када је био члан Звезде.

"Није било ничега личног. Знамо какве су ове утакмице, ово је Партизан, атмосфера је легендарна, а играла су два непоражена тима. Било је успона и падова за нас, у другој четвртини смо били лоши, али после паузе смо се концентрисали, успорили их и добили", рекао је непредвидиви Американац.

 

Величковић: Боли, али нема туговања

Кошаркаш Партизана Новица Величковић изјавио је да његов тим не треба да тугује и оценио да екипа нема права да се жали на пораз у финишу јер је ове сезоне и побеђивала на сличан начин.

"Поклекли смо на крају, ушли смо у њихов ритам. Да ли ми имамо право да се жалимо, јер смо добили три, четири утакмице на овакав начин од почетка сезоне? Маркус Вилијамс нам је дао ону тројку о таблу уз фаул, и Будућност је заслужила победу. Идемо даље, нема туговања", рекао је Величковић новинарима после меча.

Искусни играч анализирао је шта није ваљало.

"Требало би да играмо много јаче, не у смислу брзине, већ да смо физички присутнији на терену, да нас има, да те противник осећа, да не даје лагане кошеве. Повели су 14 разлике, а мислим да у том моменту нисмо ни били свесни колика је то предност. Вратили смо се, али то је била енергија, свих пет играча је било у ставу, у некој агресивности. То треба да буде рецепт. Тежак је пораз кад примиш овако кош о таблу".

Љубимац навијача Партизана казао је да екипа сада већ почиње да се спрема за утакмицу са Зјелоном Гором у ФИБА Лиги шампиона, као и да екипа мора да побеђује на свом терену.

"Језив нам је распоред, ако може да се тако каже. Али, играш у Партизану и сви су против тебе максимално мотивисани, мораш тога да будеш свестан. Добити Партизан је велика ствар за све тимове. Гдегод идемо, идемо на победу, мораш да знаш да у сваком тренутку имаш притисак на леђима. Доста играча ове сезоне пролази ту школу, треба да се опусте", рекао је Величковић.


#   Београд   кошарка   Партизан КК   АБА   Црвена Звезда   Го игра   Новица Величковић
@PartizanBC @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима