Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vilijams zaustavio Parni valjak

Bookmark and Share

Beograd 30.10.2016. Info-G, Beta

Košarkaši Partizana pretrpeli su prvi poraz u Jadranskoj ligi ove sezone, pošto su večeras u Beogradu izgubili od podgoričke Budućnosti sa 61:64 (11:18, 26:12, 9:15, 15:19), u sedmom kolu takmičenja.

Vilijams zaustavio Parni valjak

Partizan sada ima skor od šest pobeda i jednog poraza, dok je Budućnost zadržala savršen učinak i sada ima sedam pobeda. Jedina preostala neporažena ekipa je Crvena zvezda, koja u ponedeljak igra protiv Mornara u Baru.

Meč je dobro otvorila ekipa Budućnosti i imala dvocifrenu prednost u prvoj četvrtini.

Druga četvrtina je bila u znaku košarkaša Partizana, koji su praćeni euforijom sa tribina preokrenuli rezultat.

Međutim,u nastavku utakmice su košarkaši Budućnosti konstantno sustizali domaćina i na 2 minuta pre kraja došli do prednosti koju su sačuvali.

Najefikasniji u Partizanu bio je Novica Veličković sa 15 poena i devet skokova, dok je Uroš Luković imao učinak od 12 poena i sedam skokova. Frenk Robinson dodao je 11 poena.

Budućnost su predvodili Markus Vilijams sa 13 i Šon Džejms sa 12 poena

Džikić: Kako da pobediš sa 3/25 za tri?

"Nažalost, izgubili smo. Čestitam Budućnosti na pobedi, ali mislim da ne bi bilo nezasluženo i da smo mi slavili. Imali smo trenutke dobre igre, ali i neke čudne odluke. Gledaćemo snimak, pa ćemo da vidimo zašto se donose takve odluke. I u napadu i u odbrani", rekao je Džikić.

"Šutirali smo trojke 3/25, kako da pobediš tako? Oni su mnogo igrali u kombinovanoj odbrani, a mi smo imali rešenje za to, ali džaba kad ne možeš da pogodiš. Imali smo svoje prilike, ali promašena slobodna bacanja i greške - kad se sve skupi, nije bilo dovoljno za pobedu", konstatovao je Džikić.

Trener Budućnosti Vlado Šćepanović smatra da su njegovi košarkaši ostvarili "veliku pobedu".

"Očekivali smo ovakvu utakmicu, na mali broj poena. Nismo igrali u Evrokupu i spremali smo se sedam dana za nju, što nam je pomoglo. Partizanu se ne preti pred njegovim navijačima. Mi smo došli sa potajnom željom da pobedimo i na kraju smo uspeli. Mogu donekle da budem zadovoljan svime, osim drugom četvrtinom", osvrnuo se Šćepanović na period koji su Podgoričani izgubili rezultatom 26:12.

On je potvrdio da je cilj njegovog tima bio da zaustavi Vila Hečera i da je u tome uspeo.

"Drago mi je što su igrači pokazali da mogu da igraju ono što će biti glavni uslov u narednim utakmicama - odbrana i samo odbrana".

Markus Vilijams, koji je sa šest vezanih poena u finišu doneo trijumf svom timu, kazao je da nije preneo nikakve emocije iz vremena kada je bio član Zvezde.

"Nije bilo ničega ličnog. Znamo kakve su ove utakmice, ovo je Partizan, atmosfera je legendarna, a igrala su dva neporažena tima. Bilo je uspona i padova za nas, u drugoj četvrtini smo bili loši, ali posle pauze smo se koncentrisali, usporili ih i dobili", rekao je nepredvidivi Amerikanac.

 

Veličković: Boli, ali nema tugovanja

Košarkaš Partizana Novica Veličković izjavio je da njegov tim ne treba da tuguje i ocenio da ekipa nema prava da se žali na poraz u finišu jer je ove sezone i pobeđivala na sličan način.

"Poklekli smo na kraju, ušli smo u njihov ritam. Da li mi imamo pravo da se žalimo, jer smo dobili tri, četiri utakmice na ovakav način od početka sezone? Markus Vilijams nam je dao onu trojku o tablu uz faul, i Budućnost je zaslužila pobedu. Idemo dalje, nema tugovanja", rekao je Veličković novinarima posle meča.

Iskusni igrač analizirao je šta nije valjalo.

"Trebalo bi da igramo mnogo jače, ne u smislu brzine, već da smo fizički prisutniji na terenu, da nas ima, da te protivnik oseća, da ne daje lagane koševe. Poveli su 14 razlike, a mislim da u tom momentu nismo ni bili svesni kolika je to prednost. Vratili smo se, ali to je bila energija, svih pet igrača je bilo u stavu, u nekoj agresivnosti. To treba da bude recept. Težak je poraz kad primiš ovako koš o tablu".

Ljubimac navijača Partizana kazao je da ekipa sada već počinje da se sprema za utakmicu sa Zjelonom Gorom u FIBA Ligi šampiona, kao i da ekipa mora da pobeđuje na svom terenu.

"Jeziv nam je raspored, ako može da se tako kaže. Ali, igraš u Partizanu i svi su protiv tebe maksimalno motivisani, moraš toga da budeš svestan. Dobiti Partizan je velika stvar za sve timove. Gdegod idemo, idemo na pobedu, moraš da znaš da u svakom trenutku imaš pritisak na leđima. Dosta igrača ove sezone prolazi tu školu, treba da se opuste", rekao je Veličković.


#   Beograd   košarka   Partizan KK   ABA   Crvena Zvezda   Go igra   Novica Veličković
@PartizanBC @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima