Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вође навијача организују кавгу, тучу, па се повуку и са стране гледају

rssBookmark and Share

06.04.2013. Autor: A.T. -JužnaSrbija.Info

Поједини криминалци своје сараднике траже међу навијачима, па се ангажују у навијачким групама у намери да постану вође и привуку младе. Често успевају у томе, а последица је пораст насиља.

Вође навијача организују кавгу, тучу, па се повуку и са стране гледају

- Вође организују кавгу, тучу, па се повуку и са стране гледају расплет. Тако формиране насилничке групе вође користе за своје криминалне активности ван стадиона, за растурање дроге или разбојништва - кажу у полицији.

Поводом информације да се ''Делије'' и ''Гробари'' у Куршумлији међусобно друже коју је наша медијска кућа недавно објавила наш извор каже да је реч о млађим лицима са којима ни старије вође не могу да изађу на крај.

Поводом формирања навијачких група у малом месту као што је Куршумлија, наш саговорник каже да је стриктно против формирања навијачких група у малим срединама, јер како истиче у колико направе било какав неред полиција их лакше пронађе, а највићу штету претрпи клуб.

- Са друге стране конкретно када је реч о Куршумлији нама је познато да су тамо формиране навијачке групе, према нашим информацијама реч је о махом млађим особама и ми за сада нисмо имали ниједну примедбу поводом њиховог понашања ни на терену али ни ван терена, Каже наш веома утицајан извор из МУП-а.

Занимљиво је да нико од навијача из Куршумлије није желео да разговара на ову тему и ако су када смо објавили информацију да су неки од њих нераздвојни пријатељи те да заједно раде у Куршумлијским кафићима у коментарима осули паљбу по нашем новинару.


#   полиција
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима