Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Празник торти у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 23.02.2015. Белами, Јужна Србија Инфо

Ниш ће девету годину заредом бити домаћин мајсторима посластица, торти и колача. Традиционално "Такмичење у припремању торти и колача Ниш 2015". биће одржано 7. марта на нишком Сајмишту у организацији Удружења угоститељских и туристичких посленика Ниша.

Празник торти у Нишу

Очекује се учешће, до сада највећег броја такмичара из Ниша и других градова Србије, као и земаља у окружењу, Македоније, Бугарске, Грчке и Црне Горе. Према речима организатора биће изложено више од 150 експоната. Радове ће оцењивати стручни жири, имена најбољих биће проглашена у више дисциплина и категорија, а предвиђене су и вредне награде.

Жене из нашег региона већ су познате по одличним рецептима и вештини припремања торти и колача који су представљани на многим сајмовима и награђивани на бројним такмичењима у земљи и иностранству.

"Оваква такмичења пружају мотив више суграђанима и суграђанкама да буду активни и својим посебним рецептом и вештином оживе традицију, како бисмо слатке залогаје специфичних за овај крај Србије, заслужено уврстили у врх гастро карте града и региона. Осим тога, акценат и ове године стављамо на едукацију, јер се на оваквим скуповима заиста може много научити ", каже Зоран Мирашевић председник Удружења угоститељских и туристичких посленика Ниша.

Право учешћа на "Такмичењу у припремању торти и колача Ниш 2015" поред професионалних посластичара, имају и ученици угоститељских школа, али и љубитељи припремања посластица. Пријављивање траје до краја фебруара, а заинтересовани се могу пријавити лично у седишту Удружења угоститељских и туристичких посленика, Бранка Крсмановића бр. 3.

Коментара: 0


#   Ниш   председник   такмичење   Нишко сајмиште   Удружење угоститеља и туристичких посленика   Зоран Мирашевић   торте
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима