Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Београд помаже Куршумлији

rssBookmark and Share

Београд 18.08.2011. Аutor : JužnaSrbija

За поправку крова и поткровља зграде у којој је смештен Црвени крст у Куршумлији, град Београд је издвојио је 2,5 милиона динара.

Београд помаже Куршумлији

Према речима Весне Јаковљевић, председнице Општине Куршумлија, овим гестом Београд је показао да има разумевања за недовољно развијена подручја, која су сиромашна и не могу из својих каса да одвоје новац за многе пројекте у општини.

-Град Београд је увидео наш тежак положај и упутио нам помоћ. Без ње заиста не бисмо могли да обновимо зграду и омогућимо нормално фукционисање инстуција у њој, међу којима је и Црвени крст - наглашава Весна Јаковљевић.

Усред зграде Црвеног крста у Куршумлији монтиран је олук који сакупља кишу која пролази кроз, иначе, бушан кров.

Општина је више пута обећала новац, али је одустала, правдајући се да им је Влада смањила трансферна средства .

Запослени у Црвеном крсту су се сместили у помоћне просторије а Запослени у Центру за социјални рад су остали у згради али увек имају спремне кишобране.

На казану Црвеног Крста у Куршумлији који ради у овоквим условима храни се 850 корисника, а према речима секретара црвеног крста потребе су далеко веће.

Општина Куршумлија је од 1. октобра престала да дотира средства за припрему хране у народној кухињи,а медији су за овакав потез Општине сазнали од градоначелника Београда Драгана Ђиласа који одлучио да ће Београд у наредних седам месеци дотирати средства за ову намену.

Подсетимо,за време снажног невремена које је крајем Јула 2008 године захватило Кушрумлију гром је ударио у зграду Црвеног крста и запалио је. Од удара грома, захваћене су електроинсталације па се пожар брзо проширио на кровну конструкцију, а затим и на целу зграду.


#   Београд   Куршумлија   Весна Јаковљевић   општина Куршумлија   електроинсталације
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима