Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Beograd pomaže Kuršumliji

rssBookmark and Share

Beograd 18.08.2011. Autor : JužnaSrbija

Za popravku krova i potkrovlja zgrade u kojoj je smešten Crveni krst u Kuršumliji, grad Beograd je izdvojio je 2,5 miliona dinara.

Beograd pomaže Kuršumliji

Prema rečima Vesne Jakovljević, predsednice Opštine Kuršumlija, ovim gestom Beograd je pokazao da ima razumevanja za nedovoljno razvijena područja, koja su siromašna i ne mogu iz svojih kasa da odvoje novac za mnoge projekte u opštini.

-Grad Beograd je uvideo naš težak položaj i uputio nam pomoć. Bez nje zaista ne bismo mogli da obnovimo zgradu i omogućimo normalno fukcionisanje instucija u njoj, među kojima je i Crveni krst - naglašava Vesna Jakovljević.

Usred zgrade Crvenog krsta u Kuršumliji montiran je oluk koji sakuplja kišu koja prolazi kroz, inače, bušan krov.

Opština je više puta obećala novac, ali je odustala, pravdajući se da im je Vlada smanjila transferna sredstva .

Zaposleni u Crvenom krstu su se smestili u pomoćne prostorije a Zaposleni u Centru za socijalni rad su ostali u zgradi ali uvek imaju spremne kišobrane.

Na kazanu Crvenog Krsta u Kuršumliji koji radi u ovokvim uslovima hrani se 850 korisnika, a prema rečima sekretara crvenog krsta potrebe su daleko veće.

Opština Kuršumlija je od 1. oktobra prestala da dotira sredstva za pripremu hrane u narodnoj kuhinji,a mediji su za ovakav potez Opštine saznali od gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa koji odlučio da će Beograd u narednih sedam meseci dotirati sredstva za ovu namenu.

Podsetimo,za vreme snažnog nevremena koje je krajem Jula 2008 godine zahvatilo Kušrumliju grom je udario u zgradu Crvenog krsta i zapalio je. Od udara groma, zahvaćene su elektroinstalacije pa se požar brzo proširio na krovnu konstrukciju, a zatim i na celu zgradu.


#   Beograd   Kuršumlija   Vesna Jakovljević   opština Kuršumlija   elektroinstalacije
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima