Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Андреја Вучића претукли жандари из Ниша

Bookmark and Share

29.09.2014. Танјуг

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић наредио је спровођење истраге о инциденту у којем је претучен брат премијера Србије Андреј Вучић

Андреја Вучића претукли жандари из Ниша

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић наредио је спровођење истраге о инциденту у којем је претучен брат премијера Србије Андреј Вучић, а припадници Жандармерије који су учествовали у њему вероватно ће бити суспендовани до завршетка истраге.
 

"У консултацијама са командантом Жандармерије и директором полиције наредио сам спровођење истраге. Имаћемо извештај шта се догодило и вероватно ћемо суспендовати те људе до завршетка истраге. Само морамо да идентификујемо, на основу снимка, сваког ко је у њему учествовао", рекао је Стефановић новинарима и истакао да ће се МУП трудити да све силичне случајеве реши.


Стефановић није желео да открива детаље у вези с инцидентом који се догодио јуче током Параде поноса, наводећи једино да је реч о јединици из Ниша, а да ће све остале информације дати када буде завршена комплетна истрага.

"Не мислим да постоји оправдање за онакво понашање. Из снимка се види да они прекорачују употребу силе према лицима која према њима не примењују такву врсту силе и за то нема оправдања", рекао је Стефановић.

Стефановић је рекао да жели да има све информације о том инциденту, изјаве свих учесника, после чега може да изађе у јавност, а све остало би било као да на неки начин утиче на истрагу.

"Нисам могао да верујем да имамо јединицу која је себи дала за право да било кога на такав начин добију батине да они који треба да чувају ред и мир тако нешто почине", рекао је Стефановић.

Он је навео и да ће током дана бити познати и сви подаци о томе да ли је и колико инцидената било, да ли је неко привођен током јучерашње Параде поноса.

"Био је миран дан у односу на догађаје претходних година", рекао је Стефановић.

На питање новинара Бете Милоша Ђорелијевског кад ће бити пронађени они који су њега претукли 29. јула 2008. године током митинга СРС, Стефановић је рекао да ће учинити све што може да се и тај случај реши.

"Све што будемо могли да решимо - решићемо. Жао ми је што је морала да прође толико времена нерада и жеље да се нешто не реши", рекао је Стефановић, наводећи да је то разлика између власти коју тада годинама није интересовало да пронађе кривце и данашње.

Стефановић је додао да је против тога да било ко страда и да ће се трудити да се пронађу кривци и да ниједан случај неће завршити у фиоци.

"Показаћемо да полиција може и хоће да озбиљно ради свој посао. Сваким даном ћете видети да је ситуација у полицији све боља, да ли ће ми бити потребно месец, шест или годину дана, не знам али ћу се трудити да што брже кроз реформу полиције добијемо једну професионалну организаицју у којјој се овакве ствари више неће дешавати", рекао је Стефановић.


#   полиција   туча   жандармерија   Небојша Стефановић   истрага   Геј парада   Андреј Вучић
@nesastefanovic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима