Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Чекићем на комшиницу: Плаћа пола милиона због разбијене главе

rssBookmark and Share

20.09.2014. Курир

Нишлијка Љубинка Г. (72), која је 13. маја ове године чекићем разбила главу комшиници Љубинки Јовановић (61) јер ју је заменила са особом за коју је сумњала да је у љубавној вези с њеним мужем, обавезала се да својој жртви на име претрпљеног бола и преживљене трауме исплати 500.000 динара.

Чекићем на комшиницу: Плаћа пола милиона због разбијене главе

Љубинка је и с тужилаштвом склопила нагодбу по којој ће уплатити 50.000 динара у хуманитарне сврхе, а заузврат неће бити кривично гоњена.

Претило јој три године

- Против Љубинке Г. поднета је кривична пријава за насилничко понашање, за које је предвиђена новчана казна или казна затвора од три године, чиме су били испуњени услови за примену института за одлагање кривичног гоњења. Како се оштећена сложила с нагодбом уз обавезу плаћања надокнаде штете, против Љубинке Г. неће бити вођен кривични поступак - кажу наши извори из тужилаштва.

Извинила се жртви

Љубинка Јовановић каже да је задовољна одлуком тужилаштва.

- То је стара особа, не би било људски да у тим годинама иде у затвор. Такође, приликом одлуке да одустанем од кривичног гоњења узела сам у обзир да ми се та жена извинила и изразила жаљење због оног што ми је урадила.

Добила сам делимичну сатисфакцију, али сам доживела велику непријатност и трауму која ће ме пратити целог живота - рекла нам је жртва љубоморне старице.


#   кривична пријава   насилничко понашање   чекић   комшиница   кривични поступак
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима