Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Истрага поводом напада на геј младића још није отворена

rssBookmark and Share

Куршумлија 27.02.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

Истражном судији у Куршумлији још увек није стигао предмет из полиције о нападу на члана Геј-стрејт алијансе Стефана Радовића (21) из Куршумлије, речено је данас у том суду.

Истрага поводом напада на геј младића још није отворена

И поред лекарског извештаја, на коме се докторка Дома здравља у Куршумлији др Надица Дељанин, која је Радовићу прва и указала помоћ изјаснила о повредама које је приликом напада задобио, тужилаштво још увек није покренуло поступак јер до њих ни након седам дана од напада хулигана није стигао предмет из полиције о овом инциденту.

Члан Геј-стрејт алијансе Стефан Радовић из Куршумлије, који се јавно декларисао као хомосексуалац, нападнут и повређен у петак 21. фебруара у свом граду.

Њега су, како је казао полицији, три млађе особе пресреле и вређале због сексуалне оријентације и родног идентитета, а потом је један од њих пришао и песницом га ударио у пределу врата.

За то време, како је рекао, остали су га вређали, називали погрдним речима, а онда побегли, говорећи да се не боје полиције, јер имају везе и да их слободно пријави.

Радовићу је помоћ указана у Дому здравља у Куршумлији, а полицију је о инциденту обавестила др Надица Дељанин, одмах пошто је Радовићу указала помоћ.

И ако је тада медијима речено да је о инциденту обавештен истражни судија, то званично није учињено ни седам дана након напад.

 


#   Куршумлија   Дом здравља   Надица Дељанин   Стефан Радовић   суд   насиље   Тужилаштво   хулигани   истражни судија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима