Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На Градини откривено скоро 600 килограма марихуане у два ''празна'' камиона

rssBookmark and Share

Градина 05.08.2018. Јужна Србија Инфо

У ноћи између 31. јула и 1. августа 2018. године, на излазу граничног прелаза Градина спречен је покушај кријумчарења импресивне количине марихуане, тешке готово 600 килограма.

На Градини откривено скоро 600 килограма марихуане у два ''празна'' камиона

Током ноћи из земље је на граничном прелазу Градина изашло укупно 270 камиона, од чега 39 није био натоварено робом и међу њима су откривена поменута два камиона која су заправо носила скривени товар закамуфлиран у специјално направљеним бункерима.

Припадници граничне полиције су посумњали да се у два наизглед празна камиона ипак нешто налази, па су захтевали асистенцију царинских службеника, са којима је спроведен детаљан преглед у за то специјално намењеном објекту на самом граничном прелазу.

Да би се дошло до скривеног товара, полицији и царини је требало читавих 7 сати, јер је преглед почео у поноћ, а завршио се у 7 часова ујутру.

Једним камионом са новосадским регистарским ознакама управљао је 51-годишњи српски држављанин, а другим, загребачке регистрације, 56-годишњи држављанин БиХ. И један и други камион су се наводно упутили у Турску како би натоварили робу.

Детаљани преглед резултирао је откривањем 253 пакета марихуане, укупне тежине 274 кг – у првом камиону и још 292 пакета истог наркотика, тешких 316 кг – у другом. 

У оба камиона, полицајци и цариници су открили специјално направљене бункере на предњој чеоној страни приколице иза кабине возача.

Камиони у којима је кријумчарена дрога задржани су на терминалу за теретна возила на прелазу Градина, а возачи и дрога су предати у даљу надлежност криминалистичкој полицији и Тужилаштву.


#   марихуана   Градина   царина   кријумчарење   гранична полиција
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима