Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одређен притвор "алексиначкој" нарко мафији

rssBookmark and Share

Алексинац 19.06.2014. Алексинац.Нет, Танјуг

Тужилаштво за организовани криминал покренуло је данас истрагу проитив четворице осумњичених да су производили генетски модификовани канабис у Алексинцу и Београду

Суд им је одредио притвор до 30 дана.

Одређен притвор "алексиначкој" нарко мафији

Истрага је покренута против Милана Будимира, Невена Маринковића, Бранислава Михајловића и Бобана Лазића, саопштено је из тужилаштва.

Након саслушања донета је наредба о спровођењу истраге због основане сумње да су ова лица извршила кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога као и неовлашћена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

У саопштењу се додаје да, према до сада прикупљеним подацима, постоји основана сумња да су ова лица као припадници организоване криминалне групе производили генетски модификовани канабис (сканк) у лабораторијама у Алексинцу и Београду.

Приликом претресања објеката које су користили, пронађена је велика количина биљака канабиса спремних за брање, већ осушена биљна материја, опрема за производњу канабиса у вештачким условима, као и оружје и муниција.

На предог Тужилаштва за организовани криминал судија за претходни поступак Посебног одељења Вишег суда у Београду је осумњиченима одредио притвор до 30 дана.


#   Алексинац   дрога   марихуана   криминал   Гредетин   сканк   Милан Будимир   Невен Маринковић   Бранислав Михајловић   Бобан Лазић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима