Južna Srbija Info

Određen pritvor "aleksinačkoj" narko mafiji

rssBookmark and Share

Aleksinac 19.06.2014. Aleksinac.Net, Tanjug

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je danas istragu proitiv četvorice osumnjičenih da su proizvodili genetski modifikovani kanabis u Aleksincu i Beogradu

Sud im je odredio pritvor do 30 dana.

Određen pritvor "aleksinačkoj" narko mafiji

Istraga je pokrenuta protiv Milana Budimira, Nevena Marinkovića, Branislava Mihajlovića i Bobana Lazića, saopšteno je iz tužilaštva.

Nakon saslušanja doneta je naredba o sprovođenju istrage zbog osnovane sumnje da su ova lica izvršila krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga kao i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U saopštenju se dodaje da, prema do sada prikupljenim podacima, postoji osnovana sumnja da su ova lica kao pripadnici organizovane kriminalne grupe proizvodili genetski modifikovani kanabis (skank) u laboratorijama u Aleksincu i Beogradu.

Prilikom pretresanja objekata koje su koristili, pronađena je velika količina biljaka kanabisa spremnih za branje, već osušena biljna materija, oprema za proizvodnju kanabisa u veštačkim uslovima, kao i oružje i municija.

Na predog Tužilaštva za organizovani kriminal sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu je osumnjičenima odredio pritvor do 30 dana.

video...

Komentara: 0


#   Aleksinac   droga   marihuana   kriminal   Gredetin   skank   Milan Budimir   Neven Marinković   Branislav Mihajlović   Boban Lazić
@


 


[ Dodaj komentar ]