Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пас на Трошарини ујео четворогодишњака

rssBookmark and Share

29.01.2015. НТВ, Јужна Србија Инфо

Четворогодишњег Луку Станковића ујео је пас луталица, док се, са својом мајком, враћао из вртића.

Пас на Трошарини ујео четворогодишњака

Дечака је пас напао код Војничког гробља на Трошарини, а према речима становника овог насеља, овакве незгоде су честе, јер у том делу града има много паса луталица.

На повратку из вртића, малог Луку напао је пас луталица. Како каже његова мајка Биљана Станковић, Лука је са другарицом безбрижно трчкарао када му је пас притрчао и ујео га за бутину. Све се одиграло веома брзо, на кошаркашком терену код Војничког гробља на Трошарини.

Биљани и њеном сину помогла је станарка оближњие зграде, која их је одвезла у Хитну помоћ. Лекари су га упутили у Дом здравља, где су утврдили да је Лука вакцинисан против тетануса и да не постоји опасност од инфекције.

У близини терена где је Луку ујео пас, осим вртића “Пепељуга” налази се и ОШ “Бранко Миљковић”, па свакодневно овуда прође много малишана, са родитељима или без. Овде смо затекли само једног пса, али, како кажу комшије, напади су чести, а луталица има много. Неки од комшија их чувају и хране, кажу становници овог насеља, па већина њих није хтела да о овом проблему говори пред камером, како се не би замерали комшијама. Ипак, новопечена мајка која овде станује, имала је слично искуство.

Биљана Станковић ће, каже, тужити Град због овог немилог догађаја, који је, каже, велика траума и за њеног сина Луку, а и за њу.

 


#   Дом здравља   ујед   пси луталице   Трошарина   Биљана Станковић   Бранко Миљковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима