Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Председник општине Блаце одбио алко-тест

rssBookmark and Share

Блаце 14.04.2011. Извор: Бета

Полиција из Блаца током ноћи одредила је задржавање председнику те општине Небојши Милосављевићу због тога што је аутомобилом оборио пешака, а потом одбио да се подвргне алкохо-тесту.

Пешак В.Р. (1968) је лакше повређена и после лекарског прегледа је пуштена кући.

Небојша Милосављевић; фото: екапија
Небојша Милосављевић; фото: екапија

Милосављевић је пуштен после 12 сати задржавања.

Председник Општине је потврдио за агенцију Бета да је синоћ дошло до, како је казао, "контакта између његовог аутомобила и пешака", али је негирао да је одбио алко-тест.

Милосављевић каже да су припадници полиције из Блаца злоупотребили овлашћења и да су му одредили меру задржавања иако није крив.

"Заиста је дошло до физичког контакта са пешаком и то када је жена, због лошег времена и кише, негледајући лево и десно, изашла пред мој ауто и тада је дошло до контакта. Нисам одбио алко-тест, а полиција новоди да је моје одбијање управо разлог одређивања мере задржавања", казао је Милосављевић.

Додао је да је то притисак на њега и да ће против полицајаца поднети пријаву због прекорачења овлашћења.

Директор Дома здравља у Блацу Мирољуб Вуксановић рекао је за агенцију Бета да је жена-пешак синоћ примљена у Дом здравља, али да није имала повреде.

Вуксановић је додао да је дежурни лекар Драган Вељковић који је примио пацијенткињу, у току ноћи добио 15 позива из станице полиције и да су из станице инсистирали да се она упути на лечење у Прокупљу.

"Пацијенткиња је задобила веома лаке повреде, више је била мокра и уплашена, него повређена. Подвргли смо је детаљним прегледима и снимању, нисмо установили никакве повреде, нема подлива крви, ни модрице по телу. Заиста нема разлога да се упућује на лечење у други град", рекао је Вуксановић.

Према његовим речима, полицајци су покушали да изврше притисак на лекаре Дома здравља да би се стекао утисак да је пацијенткиња задобила тешке повреде и да је председник Општине крив.

"Дежурни лекар Драган Вељковић ми се јутрос пожалио да је имао веома тешку ноћ јер су га узнемиравали телефонски позиви из станице полиције на које се представљао полицијац Аврамовић. На лекара је вршен притисак да се пацијенткиња упути за Прокупље. Ово што се догађало ноћас је јако ружно и непримерено, то је вређање интелигенције и понижавање лекара и мене као директора ове установе", казао је Вуксановић.

Валентина Ристић (43), коју је синоћ аутомобилом оборио Милосављевић, рекла је агенцији Бета да се добро осећа и да је до несреће дошло њеном непажњом.

Валентина Ристић је за агенцију Бета казала да се синоћ око 21 сат враћала са посла и да је због паркираних возила на тротоару сишла на коловоз, покушавајући да заобиђе велику бару.

"Несмотрено сам изашла на коловозну траку и ођедном сам осетила ударац у леђа. Пала сам у бару и тог момента ми је пришао председник Општине Небојша Милосављевић који је хтео да ми пружи помоћ. Док је покушавао да ме извади из воде, стигла је полиција, а затим сам пребачена у Дом здравља", казала је Валентина Ристић.



#   Блаце   Дом здравља   полиција   председник   председник општине   Небојша Милосављевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима