Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Predsednik opštine Blace odbio alko-test

rssBookmark and Share

Blace 14.04.2011. Izvor: Beta

Policija iz Blaca tokom noći odredila je zadržavanje predsedniku te opštine Nebojši Milosavljeviću zbog toga što je automobilom oborio pešaka, a potom odbio da se podvrgne alkoho-testu.

Pešak V.R. (1968) je lakše povređena i posle lekarskog pregleda je puštena kući.

Nebojša Milosavljević; foto: ekapija
Nebojša Milosavljević; foto: ekapija

Milosavljević je pušten posle 12 sati zadržavanja.

Predsednik Opštine je potvrdio za agenciju Beta da je sinoć došlo do, kako je kazao, "kontakta između njegovog automobila i pešaka", ali je negirao da je odbio alko-test.

Milosavljević kaže da su pripadnici policije iz Blaca zloupotrebili ovlašćenja i da su mu odredili meru zadržavanja iako nije kriv.

"Zaista je došlo do fizičkog kontakta sa pešakom i to kada je žena, zbog lošeg vremena i kiše, negledajući levo i desno, izašla pred moj auto i tada je došlo do kontakta. Nisam odbio alko-test, a policija novodi da je moje odbijanje upravo razlog određivanja mere zadržavanja", kazao je Milosavljević.

Dodao je da je to pritisak na njega i da će protiv policajaca podneti prijavu zbog prekoračenja ovlašćenja.

Direktor Doma zdravlja u Blacu Miroljub Vuksanović rekao je za agenciju Beta da je žena-pešak sinoć primljena u Dom zdravlja, ali da nije imala povrede.

Vuksanović je dodao da je dežurni lekar Dragan Veljković koji je primio pacijentkinju, u toku noći dobio 15 poziva iz stanice policije i da su iz stanice insistirali da se ona uputi na lečenje u Prokuplju.

"Pacijentkinja je zadobila veoma lake povrede, više je bila mokra i uplašena, nego povređena. Podvrgli smo je detaljnim pregledima i snimanju, nismo ustanovili nikakve povrede, nema podliva krvi, ni modrice po telu. Zaista nema razloga da se upućuje na lečenje u drugi grad", rekao je Vuksanović.

Prema njegovim rečima, policajci su pokušali da izvrše pritisak na lekare Doma zdravlja da bi se stekao utisak da je pacijentkinja zadobila teške povrede i da je predsednik Opštine kriv.

"Dežurni lekar Dragan Veljković mi se jutros požalio da je imao veoma tešku noć jer su ga uznemiravali telefonski pozivi iz stanice policije na koje se predstavljao policijac Avramović. Na lekara je vršen pritisak da se pacijentkinja uputi za Prokuplje. Ovo što se događalo noćas je jako ružno i neprimereno, to je vređanje inteligencije i ponižavanje lekara i mene kao direktora ove ustanove", kazao je Vuksanović.

Valentina Ristić (43), koju je sinoć automobilom oborio Milosavljević, rekla je agenciji Beta da se dobro oseća i da je do nesreće došlo njenom nepažnjom.

Valentina Ristić je za agenciju Beta kazala da se sinoć oko 21 sat vraćala sa posla i da je zbog parkiranih vozila na trotoaru sišla na kolovoz, pokušavajući da zaobiđe veliku baru.

"Nesmotreno sam izašla na kolovoznu traku i ođednom sam osetila udarac u leđa. Pala sam u baru i tog momenta mi je prišao predsednik Opštine Nebojša Milosavljević koji je hteo da mi pruži pomoć. Dok je pokušavao da me izvadi iz vode, stigla je policija, a zatim sam prebačena u Dom zdravlja", kazala je Valentina Ristić.



#   Blace   Dom zdravlja   policija   predsednik   predsednik opštine   Nebojša Milosavljević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima