Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшени због злоупотребе положаја у „М Ауто“ у Нишу - Технички за 30 динара

rssBookmark and Share

Прокупље 10.09.2015. Танјуг, Јужна Србија Инфо

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу ухапсили су 11 запослених у д.о.о ””М Ауто”” Ниш због сумње да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица и фалсификовање исправе.

Ухапшени због злоупотребе положаја у „М Ауто“ у Нишу - Технички за 30 динара

Ухапшени су, уз сагласност Вишег јавног тужилаштва у Нишу, Д.К (1969), П.Ј (1966), Д.С (1982), Н.Ц (1977), Г.С (1965) и И.М (1983) из Ниша, С.Д (1972) из околине Ниша, Д.Ј (1977) из околине Прокупља, М.Г (1954) из Власотинца, као и Д.П (1982) и И.Ђ (1979) из околине Гаџиног Хана, саопштио је МУП.

Сумња се да је Д.К у току 2014. године и 2015. године, организовао рад девет техничких прегледа на територији Ниша, Власотинца, Прокупља и Гаџиног Хана и услуге вршења техничких прегледа возила наплаћивао у износу од 800 до 2.500 динара.

Постоји сумња да је он наредио запосленима који врше технички преглед возила, да услуге у пословним књигама евидентирају по нижим ценама у износу од 30 или 60 динара, а разлику у цени лично предају, чиме је противправно присвојио новац у износу од око 16 милиона динара.

Такође, сумња се да је П.Ј, у својству одговорног лица наведеног предузећа, по претходном договору, помагао Д.К у организовању рада техничких прегледа, док је Д.С прикупљала новац из свих девет техничких прегледа и разлику у цени предавала Д.К и П.Ј, без евидентирања кроз пословне књиге.

Постоје основи сумње да су осумњичени у својим огранцима предузећа д.о.о “М Ауто“ Ниш, услуге наплаћивали по регуларним ценама, а евидентирали их по нижим ценама и разлику предавали Д.К и П.Ј. Ухапшенима је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће бити спроведени надлежном тужилаштву. Полиција наставља контролу пословања наведеног предузећа, као и контролу издавања полисе осигурања.
 


#   Прокупље   полиција   хапшење   Власотинце   Гаџин Хан   злоупотреба службеног положаја   технички преглед
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима