Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uhapšeni zbog zloupotrebe položaja u „M Auto“ u Nišu - Tehnički za 30 dinara

rssBookmark and Share

Prokuplje 10.09.2015. Tanjug, Južna Srbija Info

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su 11 zaposlenih u d.o.o ””M Auto”” Niš zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i falsifikovanje isprave.

Uhapšeni zbog zloupotrebe položaja u „M Auto“ u Nišu - Tehnički za 30 dinara

Uhapšeni su, uz saglasnost Višeg javnog tužilaštva u Nišu, D.K (1969), P.J (1966), D.S (1982), N.C (1977), G.S (1965) i I.M (1983) iz Niša, S.D (1972) iz okoline Niša, D.J (1977) iz okoline Prokuplja, M.G (1954) iz Vlasotinca, kao i D.P (1982) i I.Đ (1979) iz okoline Gadžinog Hana, saopštio je MUP.

Sumnja se da je D.K u toku 2014. godine i 2015. godine, organizovao rad devet tehničkih pregleda na teritoriji Niša, Vlasotinca, Prokuplja i Gadžinog Hana i usluge vršenja tehničkih pregleda vozila naplaćivao u iznosu od 800 do 2.500 dinara.

Postoji sumnja da je on naredio zaposlenima koji vrše tehnički pregled vozila, da usluge u poslovnim knjigama evidentiraju po nižim cenama u iznosu od 30 ili 60 dinara, a razliku u ceni lično predaju, čime je protivpravno prisvojio novac u iznosu od oko 16 miliona dinara.

Takođe, sumnja se da je P.J, u svojstvu odgovornog lica navedenog preduzeća, po prethodnom dogovoru, pomagao D.K u organizovanju rada tehničkih pregleda, dok je D.S prikupljala novac iz svih devet tehničkih pregleda i razliku u ceni predavala D.K i P.J, bez evidentiranja kroz poslovne knjige.

Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni u svojim ograncima preduzeća d.o.o “M Auto“ Niš, usluge naplaćivali po regularnim cenama, a evidentirali ih po nižim cenama i razliku predavali D.K i P.J. Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu. Policija nastavlja kontrolu poslovanja navedenog preduzeća, kao i kontrolu izdavanja polise osiguranja.
 


#   Prokuplje   policija   hapšenje   Vlasotince   Gadžin Han   zloupotreba službenog položaja   tehnički pregled
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima