Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Заплењен велики товар оружја на Градини (ФОТО)

rssBookmark and Share

Крушевац 21.04.2017. Јужна Србија Инфо

Цариници су током ноћи између 20. и 21. априла 2017. године, на улазу граничног прелаза Градина спречили покушај кријумчарења велике количине оружја и муниције сакривених у једном камиону.

Заплењен велики товар оружја на Градини (ФОТО)

Укупно је откривено 80 цеви за ваздушне пушкe ''Grizli 83-2'' калибрa 5,5мм и ''Grizli striker'' калибра 4,5мм, 80 кундака за пушку, 10 гасних пиштоља ''Zoraki'' калибра 9мм, 4.000 комада муниције за гасни пиштољ, као и 70 оптичких нишана.

Оружје је откривено у камиону новопазарских регистарских ознака којим је управљао 27- годишњи Крушевљанин превозећи кондиторске производе из Турске ка Црној Гори. На питање царинског службеника да ли има нешто да пријави за царинску контролу осим робе коју транспортује, возач је одговорио одрично.

Камион је потом упућен на контролу мобилним скенером, када су захваљујући том уређају уочене неправилности у задњем делу товарног простора приколице.

Због тога су цариници спровели детаљну контролу камиона и у кабини прво открили део непријављене робе, 70 оптичких нишана, 18 цеви за ваздушну пушку и 10 дрвених кундака за пушку, која је била сакривена у кревету и у касетама изнад контролне табле.

Потом је уследио и детаљан преглед робе у приколици, када је најпре пронађено место где је пресечено, па поново лепљено царинско уже.

У задњем делу приколице, како је и показао снимак са скенера, откривено је још 10 гасних пиштоља, 10 пластичних кундака за пушку, 60 дрвених кундака за пушку, 62 цеви за ваздушну пушку и 4000 комада муниције за гасни пиштољ.

Вршећи своју безбедносну улогу, цариници су откривањем ноћашњег покушаја кријумчарења оружја пресекли још један ланац кријумчарења и указали на постојање организованих група које се, како се сумња, баве преправљањем гасног и ваздушног оружја у конвенционално, па ће овај случај бити предмет даље истраге специјализованих безбедносних служби.

Коментара: 0


#   Крушевац   Градина   кријумчарење   Управа царина   оружје   Црна Гора   Гранични прелаз   гасни пиштољ
@


 


[ Додај коментар ]