Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Напредак Србије у процесу ЕУ интеграције

rssBookmark and Share

Ниш 22.05.2018. Јужна Србија Инфо

Представници Европске уније јуче су у Нишу представили извештај Европске комисије о напретку Србије. Њих је у име Града Ниша поздравио заменик градоначелника Милош Банђур који је изразио велико задовољство што су представници делегације Европске уније у Нишу и што су грађанима Ниша, али и читавог региона представили Годишњи извештај Европске комисије о напретку Србије у преговарачком процесу, у протеклих 18 месеци.

Ниш: Напредак Србије у процесу ЕУ интеграције

„Срећан сам што Делегација Европске уније сматра да овај важан документ треба приближити и локлним самоуправама које су значајан чинилац у општем напретку државе. Данас Ниш и југоисточна Србија имају прилику да се ближе упознају са процесима евроинтеграција Србије и да добију одговоре на важна питања, докле је наша држава стигла на путу ка ЕУ, која су поглавља отворена, у којим је областима остварен напредак, које су препоруке за даље поступање у процесу спровођења реформи и поступку придруживања“, рекао је  Банђур.

Заменик градоначелника је додао да је представљање овог извештаја посебно важно јер су локалне самоуправе и локалне заједнице места где се потребе и интереси грађана директно сусрећу са процесом евроинтеграција. „Често се стиче утисак да су локалне самоуправе најмање укључене у овај процес и да грађани не осећају да се промене заиста догађају. Квалитет и доступност информација о процесу евроинтеграција кључни су фактори  за локалне самоуправе да препознају шта је неопходно, не би ли пружиле подршку укупној државној политици на путу ка Европској унији“, закључио је Банђур.


#   Ниш   ЕУ   Милош Банђур   Источна Србија   Европска комисија   интеграција
@Milos_Bandjur @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима