Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Где је Срђан Васковић?

rssBookmark and Share

Ниш 02.09.2014. Јужна Србија Инфо

У оквиру циклуса "Где су и шта раде нишки политичари" питали смо се где је Срђан Васковић, члан Градског већа Ниша

Где је Срђан Васковић?

Срђан Васковић, члан градског већа Ниша задужен за секторе планирања и изградњу,грађанска стања и опште послове, како незванично сазнајемо, већ дуже време нередовно долази на посао, скоро да га је немгуће наћи у својој канцеларији у Градској кући.

Био је члан Градског већа од 2008. до 2012. године, у време мандата градоначелника Милоша Симоновића (ДС), а на ту функцију поново је изабран 12. јула 2012. године. Члан је СПС-а од 1993 године.

Негде, у јуну месецу ове године Васковић је затражио промену свог уговора и затражио да више не буде у сталном радном односу у Градском већу, јер како је изјавио, намерава да покрене приватни бизнис..

При том не објашњавајући о чему се ради Васковић је у свом допису, упућеном Одбору за именовања Скупштине Града, навео да је реч о приватном предузећу које би се бавило "постављањем - одржавањем електро и цевних инсталација".

Васковић је тада изјавио: Ја желим да се бавим привредном делатношћу,а не само политком. Не бих волео да ме неко некад пита "да ли сте нешто некад урадили првенствено у тој некој области привреде, па тек онда у политици?". Надовезао се  да ће он бити власник фирме, али највероватније не и њен директор. Додао је и да не планира да учествује јавном тендерима са својом новом приватном фирмом, али да ће се свакако посаветовати са Агенцијом против борбе за корупцију?

Све ово звучи помало чудно када се зна да Васковићева фамилија држи фирму "Југолифт" која већ има споран уговор за одржавање неколико стамбених зграда у Нишу и која такође регистрована за постављање и одржавање електро и цевних инсталација.

Још,  2010 године  ЛДП-Ниш  оптужила је Васковића да је у сукобу интереса јер је његова породична фирма „Југолифт” од Управе за комуналне делатности добила посао репарације лифтова у седам нишких солитера, а сама вредност уговора износила  6,3 милиона динара. Град Ниш издвојио је 25 милиона динара за поправку 15 најприоритетнијих лифтова, градско предузеће „Ниш стан” добило је посао у осам зграда, а остатак  „Југолифт''.

Тада се Васковић правдао, да он лично, нема никакве везе са бизнисом својих родитеља!?

Како постоји негодовање и притужбе грађана да, до Васковића не могу да дођу и како ''никад није на свом радном месту'' остаје нам да сумњамо у његове речи да ''неће злоупотребити'' свој нови положај и бар покушати да учествује на тендерима за јавне набавке.

И сами смо се уверили да је до поменутог већника немогуће доћи, заказати разговор.

Да ли је по среди још једна у ''најави'' злоупотреба службеног положаја остаје да се види, а наша екипа ће свакако наставити да истражује све детаље о овом случају.

 


#   Ниш   СПС   Градско веће   злоупотреба службеног положаја   Срђан Васковић     истражујемо   јавне набавке
@socijalisti @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима