Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Радови на 20 градилишта у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 03.08.2018. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић са сарадницима обишао је данас део градилишта у Нишу на којима се радови убрзано приводе крају. У овом моменту у Нишу се радови изводе на 20 градилишта.

Радови на 20 градилишта у Нишу

Једно од њих је и градилиште у Даничићевој улици која је грађанима у протеклом периоду предстваљала велики проблем. Град Ниш из Програма периодичног одржавања у овој улици урадио је комплетну нову водоводну мрежу са прикључцима, тренутно се ради други слој асфалта, а након тога приступиће се и уређењу тротоара.

Према речима градоначелника вредност радова у овој улици је 20 милиона динара. „Мени је драго што смо у прилици да након проблема који су се јављали и у току саме реконструкције ове улице можемо да будемо задовољни оним што је урађено и што ће у наредном периоду омогућити несметан живот  наших суграђана у овом делу Ниша. Као што знате, застој у радовима јавио се због тога што је водоводна мрежа, из педесетих година прошлог века, била постављена на непрописној дубини те нам је то мало отежало посао, али сада смо на самом крају ових радова и уверен сам да ће сви бити задовољни улицом коју ће добити“, поручио је градоначелник.

Градоначелник је обишао и радове на уређењу и ревитализацији нишке Тврђаве-популарно Ровче. Реч је о дуго најављиваном пројекту који финансира Министарство туризма и трговине. У овом моменту саниране су јужна и источна трибина, а раде се терени за кошарку и рукомет, свлачионице, тоалети, трим стазе, стаза за скок у даљ и мобилијари. Према речима члана Градског већа Бранислава Качара грађани ће добити изузетан комплекс за рекреативни спорт који ће моћи да користе кад год пожеле будући да неће бити плаћених термина. Градоначелник је истакао овом приликом да ће у наредном периоду бити сређени и сами бедеми и да ће те радове заједнички финансирати Град и Реублика. Иначе, део пројекта уређења и ревитализације нишке Тврђаве јесте и уређење Летње позорнице, као и сређивање Дечјег парка изнад ње. Радови на изградњи улице Александра Медведева, вредни 17 милиона динара су у току. До сада је урађена водоводна мрежа и 80 одсто радова ископа. Други део улице биће реконстрисан након изгардње Научно-технолошког парка.

Градоначелник и члан Градског већа у оставци Милош Милошевић обишли су и радове на повезивању Булевара 12.фебруар и Никола Тесла.

До сада је урађено 80 одсто радова. Укупна вредност свих радова, укључујући и нови Булевар који носи назив Хероја са Кошара, чију је изградњу финансирала Република, је 70 милиона динара.


#   Ниш   Дарко Булатовић   градилиште   Никола Тесла   Министарство туризма   Милош Милошевић
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима