Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тема дана: Дачић спрема чистку у полицији, прва на удару ПУ Ниш

rssBookmark and Share

Лесковац 25.01.2014. Naše novine

После признања да су информације уочи акције "Гром" процуриле из његовог министарства ка нарко-дилерима, министар полиције Ивица Дачић одлучио је да оформи тим који ће прочешљати министарство и открити ко је одавао детаље о полицијским акцијама.

Тема дана: Дачић спрема чистку у полицији, прва на удару ПУ Ниш

Дачићевом плану претходила је прозивка председника Србије Томислава Николића, али и вицепремијера Александра Вучића због цурења информација, после чега је министар одлучио да истражи све и пронађе одговорне. Упућени трвде да ће на провери бити сви и да ће Дачићеви људи од поверења чешљати све полицијске управе, почев од Ниша, а да неће изостати ни други велики градови.

Како се незванично сазнаје, он планира да састави тим од поузданих људи који ће прочешљати министарство од главе до пете како би се пронашли доушници нарко-клановима.

Извор "Наших новина" каже да ће чешљање полицијских кадрова ићи врло тешко јер се на већини места која су на списку налазе људи који су постављени по политичкој линији.

- На удару ће бити сви: од униформисаних полицајаца, директора полицијских управа, руководилаца за сузбијање организованог криминала, па до начелника одељења за сузбијање кријумчарења наркотика - наводи добро обавештен извор из полиције.

Према његовим речима, на удару ће бити пре свега већи градови у Србији.

- Највише наркотика има у Нишу, Лесковцу и Врању, пре свега због пропусности граница према Косову и Албанији, али и другим деловима региона. Друга два главна града која ће бити предмет истраге су Крагујевац и Београд јер су то два највећа града са акцентом на Београду, где се уговарају највећи послови - тврди саговорник.

Он каже да се управо у поменутим местима очекују и највеће промене у врху полиције.

Саша Ђорђевић из београдског Центра за безбедност каже да контрола када су овакве акције у питању морада буде ригорозна и да највећу одговорност сносе начелници односно директори одељења за сузбијање наркотика.

- У тој хијерархији они су као руководиоци најодговорнији, али с обзиром на то да цео оперативни тим људи ради, од униформисаних полицајаца па до аналитичарана прикупљању података, али и у спровођењу акција, врло је битно ко је упућен у то када и где се овакве акције спроводе. Разлог због кога се може десити да информације процуре у јавност када су овако опсежне акције у питају су обично лична корист, односно корупција, то јест, корист од одавања руте полицијске акције одређеним криминалним круговима - објашњава он.


#   Лесковац   Врање   Београд   Крагујевац   нарко-дилер   Ивица Дачић   Саша Ђорђевић
@DacicIvica @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима