Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Враћен авион којим је председник Николић летео за Ватикан

Bookmark and Share

Београд 17.04.2015. Танјуг, Фонет, Јужна Србија Инфо

Авион којим је председник Србије Томислав Николић јутрос полетео за Ватикан, принудно се вратио на београдски аеродром.

Томислав Николић, Фото: www.predsednik.rs
Томислав Николић, Фото: www.predsednik.rs

У саопштењу се каже, да се авион вратио због квара на једном мотору, а посета Светој столици је отказана, сазнаје Танјуг.

Квар се догодио на мотору владиног Фалкона.

 

Саветници Николића: Летели смо по авиону

Саветници председника Србије изјавили су да се данас у авиону којем је отказао мотор, одвијала права једносатна драма. Летелица је постала нестабилна, тресла се, ми смо буквално летели по авиону, каже Иван Мркић.

Само захваљујући великом професионализму и изузетном умећу нашег пилота избегнута је трагедија, изјавила је саветник председника Србије Станислава Пак, која је била у Владином авиону, са шефом државе, који је принудно морао да се врати на београдски аеродром.

У једном тренутку смо падали као камен, сведочи Пак за “Новости” о драми у авиону којим је државна делегација Србије, предвођена председником Томиславом Николићем, данас требало да отпутује у Ватикан.

У току лета над Јадранским морем отказао је мотор и тада је почела драма, али се авион, следећи процедуру, вратио у Београд и безбедно слетео на аеродром Никола Тесла.

Верујте да сам још у шоку и, што се нас из Председништва тиче, убудуће ћемо користити редовне линије. Славићемо овај дан као други рођендан, рекла је Пак.

У “фалкону” су били и председникови саветници Иван Мркић, Оливер Антић и Јасмина Митровић Марић.

Преживели смо праву драму у ваздуху и могу да кажем да су председник Николић и његови сарадници неповређени слетели у Београд само захваљујући невероватној присебности и вештини пилота и копилота, сведочи о једночасовној драми у ваздуху саветник српског председника Иван Мркић.

Кренули смо из Београда око осам сати и изненада је, око девет сати, један мотор отказао. Летелица је постала нестабилна, тресла се, ми смо буквално летели по авиону. Тврдим да смо остали живи само захваљујући пилоту, навео је Мркић.

Он напомиње да је авион стар 34 године, и да је он лично, летећи тим авионом, пет пута преживео разне инцидентне ситуације.


#   Београд   Томислав Николић   аеродром   авиони   путовање   квар   Никола Тесла   аеродром Никола Тесла   повратак   Иван Мркић   Оливер Антић   Јасмина Митровић Марић   Станислава Пак
@predsednikrs @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима