Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vraćen avion kojim je predsednik Nikolić leteo za Vatikan

Bookmark and Share

Beograd 17.04.2015. Tanjug, Fonet, Južna Srbija Info

Avion kojim je predsednik Srbije Tomislav Nikolić jutros poleteo za Vatikan, prinudno se vratio na beogradski aerodrom.

Tomislav Nikolić, Foto: www.predsednik.rs
Tomislav Nikolić, Foto: www.predsednik.rs

U saopštenju se kaže, da se avion vratio zbog kvara na jednom motoru, a poseta Svetoj stolici je otkazana, saznaje Tanjug.

Kvar se dogodio na motoru vladinog Falkona.

 

Savetnici Nikolića: Leteli smo po avionu

Savetnici predsednika Srbije izjavili su da se danas u avionu kojem je otkazao motor, odvijala prava jednosatna drama. Letelica je postala nestabilna, tresla se, mi smo bukvalno leteli po avionu, kaže Ivan Mrkić.

Samo zahvaljujući velikom profesionalizmu i izuzetnom umeću našeg pilota izbegnuta je tragedija, izjavila je savetnik predsednika Srbije Stanislava Pak, koja je bila u Vladinom avionu, sa šefom države, koji je prinudno morao da se vrati na beogradski aerodrom.

U jednom trenutku smo padali kao kamen, svedoči Pak za “Novosti” o drami u avionu kojim je državna delegacija Srbije, predvođena predsednikom Tomislavom Nikolićem, danas trebalo da otputuje u Vatikan.

U toku leta nad Jadranskim morem otkazao je motor i tada je počela drama, ali se avion, sledeći proceduru, vratio u Beograd i bezbedno sleteo na aerodrom Nikola Tesla.

Verujte da sam još u šoku i, što se nas iz Predsedništva tiče, ubuduće ćemo koristiti redovne linije. Slavićemo ovaj dan kao drugi rođendan, rekla je Pak.

U “falkonu” su bili i predsednikovi savetnici Ivan Mrkić, Oliver Antić i Jasmina Mitrović Marić.

Preživeli smo pravu dramu u vazduhu i mogu da kažem da su predsednik Nikolić i njegovi saradnici nepovređeni sleteli u Beograd samo zahvaljujući neverovatnoj prisebnosti i veštini pilota i kopilota, svedoči o jednočasovnoj drami u vazduhu savetnik srpskog predsednika Ivan Mrkić.

Krenuli smo iz Beograda oko osam sati i iznenada je, oko devet sati, jedan motor otkazao. Letelica je postala nestabilna, tresla se, mi smo bukvalno leteli po avionu. Tvrdim da smo ostali živi samo zahvaljujući pilotu, naveo je Mrkić.

On napominje da je avion star 34 godine, i da je on lično, leteći tim avionom, pet puta preživeo razne incidentne situacije.


#   Beograd   Tomislav Nikolić   aerodrom   avioni   putovanje   kvar   Nikola Tesla   aerodrom Nikola Tesla   povratak   Ivan Mrkić   Oliver Antić   Jasmina Mitrović Marić   Stanislava Pak
@predsednikrs @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima