Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Завршен 10. Медијана Фестивал дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу

rssBookmark and Share

Ниш 24.03.2018. Јужна Србија Инфо

Доделом награде „Наиса“ доајену дечјег стваралаштва Градимиру Стојковићу, завршен је 10. Медијана Фестивал дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу .

Завршен 10. Медијана Фестивал дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу

Уз дружење са најистакнутијим српским ствараоцима за децу уручене су и награде за најбоље ученичке радове пристигле на ликовни и литерарни конкурс.

 Уручујући наградe, заменик председника ГО Медијана Зденко Седлар  захвалио је свима који су слали радове и честитао награђенима. Он је истакао да се сви награђени данас придружују великој породици младих и креативних људи чији је таленат  током ових десет фестивалских година препознат и усмерен ка даљем стварању. 

Виолета Јовић, уметнички директор Фестивала истакла је да је ове године  на наш конкурс своје радове послало  преко  1000 деце  из више од 50 градова и седам држава: Србије, Републике Српске, Немачке, Босне и Херцеговине, Македоније, Црне Горе и Хрватске.

Градској општини Медијана припало је признање Змајевих дечијих игара у Новом Саду и Фестивала хумора у Лазаревцу, за дугогодишњу сарадњу.

Уручили су их директори манифестација Душан Поп Ђурђев и Рада Булатовић.
Део свог стваралаштва деци Медијане у два фестивалска дана кроз читав низ манифестација представили су  Бранко Стевановић, Душан Поп Ђурђев, Градимир Стојковић, Тоде Николетић, Славка Грујичић, Власта Ценић, Гордана Тимотијевић, Слободан Станишић, Гордана Малетић, Милоје Радовић,  Дејан Алексић, Мирослав Кокошкар и Виолета Јовић. 

Читаву деценију Фестивал дечјег стваралаштва и стваралаштва за децу, окупља најталентованију децу не само из Ниша и земље већ, и из региона. Одавно је прешао границе Србије и постао интернационалан. Фестивал окупља и наше најистакнутије ствараоце за децу, људе који су имали довољно мудрости да сачувају своје детињство захваљујући чему они оплемењују бројне генерација које расту учећи од њих.

Током десет година гости највеће нишке општине били су најистакнутији српски ствараоци за децу : Добрица Ерић, Љубивоје Ршумовић, Перо Зубац, Душко Трифуновић, Слободан Станишић, Раша Попов, Мошо Одаловић, Градимир Стојковић, Игор Коларов, Поп Душан Ђурђев, Драгомир Ћулафић, Бошко Ломовић, Гордана Малетић, Гордана Тимотијевић, Милоје Радовић, Јасминка Петровић, Дејан Алексић, Урош Петровић, Славка Петковић-Грујичић, Тоде Николетић, Мирослав Кокошар, Власта Ценић, Виолета Јовић, Русомир Арсић, Елизабета Георгијев и многи други. Неки од њих на жалост више нису међу живима, али ће увек бити са нама и део нашег Фестивала.

Поред великих стваралаца у области српске књижевности за децу, дружили смо се   и са људима који су стварали и стварају за децу у другим областима као што су музика, драмска уметност, ликовна уметност... 

Ново дружење заказано је за први дан пролећа наредне године.

 

 


#   Ниш   Медијана градска општина   дечији фестивал   Љубивоје Ршумовић   Урош Петровић   Власта Ценић   Раша Попов
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима