Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Катарина Ребрача пуштена из затвора

rssBookmark and Share

15.11.2010. Autor: Milena.R

Катарини Ребрачи је укинут притвор у коме се налазила од 7. априла ове године. Управа за извршење заводских санкција саопштила је да је Катарина Ребрача данас пуштена из притвора.

Катарина Ребрача пуштена из затвора

Катарина Ребрача, њена мајка Сандрина Богуновић и њихове две сараднице оптужене су за злоупотребу и присвајање новца из фонда "Катарина Ребрача" и суди им се пред Висим судом у Београду.

Оптужене су и Мирјана Христић и Слађана Миронија.

Према наводима оптужнице, оне су од марта 2006. године до априла 2010. године противправно присвојиле 37 милиона динара које су на рачуне Добротворног фонда "Катарина Ребрача" уплатили донатори ради едукације и информисања женске популације о превенцији рака дојке.

Против Татјане Бабац тужилаштво је одустало од кривичног гоњења. Катарина Ребрача и Слађана Миронија су у притвору од хапшења 7. априла, док се остале две оптужене бране са слободе.

Оптужене се терете за кривично дело злоупотребе службеног положаја за које је запрећена казна до 12 година затвора.

И док Катарина Ребрача своју одбрану износи у судници, њен бивши супруг Игор Ђурић медијима је доставио компакт-диск, у којем се на 365 страна описује рад Фонда. У питању је анализа свих манифестација и кампања које су вођене од 2006. до ове године са тачно наведеним бројем учесника и гостију, чланци из медија, као и резултати.

- Вредност манифестација је вишеструко већа од добијених средстава за њихову реализацију, наводи се у саопштењу.

Укупна пи-ар вредност медијских објава је 3.450.476 евра и представља неупоредиво већу вредност од продукционе, што се може видети из званичних међународно признатих докумената.

 


#   Катарина Ребрача   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима