Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Katarina Rebrača puštena iz zatvora

rssBookmark and Share

15.11.2010. Autor: Milena.R

Katarini Rebrači je ukinut pritvor u kome se nalazila od 7. aprila ove godine. Uprava za izvršenje zavodskih sankcija saopštila je da je Katarina Rebrača danas puštena iz pritvora.

Katarina Rebrača puštena iz zatvora

Katarina Rebrača, njena majka Sandrina Bogunović i njihove dve saradnice optužene su za zloupotrebu i prisvajanje novca iz fonda "Katarina Rebrača" i sudi im se pred Visim sudom u Beogradu.

Optužene su i Mirjana Hristić i Slađana Mironija.

Prema navodima optužnice, one su od marta 2006. godine do aprila 2010. godine protivpravno prisvojile 37 miliona dinara koje su na račune Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača" uplatili donatori radi edukacije i informisanja ženske populacije o prevenciji raka dojke.

Protiv Tatjane Babac tužilaštvo je odustalo od krivičnog gonjenja. Katarina Rebrača i Slađana Mironija su u pritvoru od hapšenja 7. aprila, dok se ostale dve optužene brane sa slobode.

Optužene se terete za krivično delo zloupotrebe službenog položaja za koje je zaprećena kazna do 12 godina zatvora.

I dok Katarina Rebrača svoju odbranu iznosi u sudnici, njen bivši suprug Igor Đurić medijima je dostavio kompakt-disk, u kojem se na 365 strana opisuje rad Fonda. U pitanju je analiza svih manifestacija i kampanja koje su vođene od 2006. do ove godine sa tačno navedenim brojem učesnika i gostiju, članci iz medija, kao i rezultati.

- Vrednost manifestacija je višestruko veća od dobijenih sredstava za njihovu realizaciju, navodi se u saopštenju.

Ukupna pi-ar vrednost medijskih objava je 3.450.476 evra i predstavlja neuporedivo veću vrednost od produkcione, što se može videti iz zvaničnih međunarodno priznatih dokumenata.

 


#   Katarina Rebrača   krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima