Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Велики успех прокупачког Дома ученика на Домијади

rssBookmark and Share

Прокупље 28.03.2018. Јужна Србија Инфо

Уз учешће 600 средњошколаца из 14 домова ученика средњих школа југоисточне Србије у Пироту је одржана 23. по реду културно уметничка Домијада.

Фото: Дом ученика Прокупље
Фото: Дом ученика Прокупље

Осим такмичара из Ниша, Књажевца, Врања, Лесковца, Зајечара, Црне Траве, Сурдулице, Алексинца и других општина учествовало је и 50 корисника прокупачког Дома ученика средњих школа.

Прокупачки средњошколци су заузели прва места на изложби ученичких радова у области ликовне уметности, примењене уметности-костимографији, за најбољу женску улогу у категорији драмског приказа и поетског приказа док су у фолклору заузели треће место.

-У укупном пласману, од 14 ученичких домова, заузели смо четврто место. Својим наступима одушевили смо све посетиоце ове манифестације, изјавила је директорка Дома ученика средњих школа у Прокупљу Јелена Вуковић додавши да су они на Домијади представљали и Општину Прокупље.

Према њеним речима прокупачки Дом ученика ће 14.априла бити домаћин 23. спортске Домијаде на којој се очекује учешће око 600 средњошколаца из свих домова  југоисточне Србије.

-Припреме за ове сусрете трају већ неколико месеци. Надам се да ћемо  као домаћини оправдати поверену нам организацију и да ћемо, осим наше  установе, у најбољем светлу репрезентовати и наше Прокупље, изјавила је  Вуковић.

Коментара: 0


#   Прокупље   Пирот   Дом ученика   Домијада   Дом ученика Прокупље
@


 


[ Додај коментар ]