Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mladi pekari školarci uz epidemiološke mere uspešno nastavljaju sa praksom

rssBookmark and Share

Prokuplje 20.02.2021. Južna Srbija Info

Praktična nastava u Poljoprivrednoj školi “Radoš Jovanović Selja” obavlja se uz primenu svih epidemiološki mera, a učenici koji se školuju na obrazovnom profilu “pekar”, nakon pojave korona virusa, više ne obavljaju praksu u gradskim pekarama već u školskoj pekarskoj radionici i đačkom klubu.

Mladi pekari školarci uz epidemiološke mere uspešno nastavljaju sa praksom

Profesorka prehrambene grupe predmeta Tatjana Ranđelović izjavila je da se praktična nastava, uz primenu svih epidemioloških mera, održava po školskom planu i programu.

-Znajući da je potražnja za radnike pekarske struke u poslednje vreme velika, jedan od ciljeva školovanja budućih pekara je taj da veliki deo vremena provode u školskoj pekari i đačkom klubu gde se na praktičan način oni uče veštinama i tehnologiji pravljenja pekarskih proizvoda. Uz pomoć svojih profesora đaci prave razne vrste peciva, lepinja i sitne kolače, izjavila je profesorka Ranđelović i dodala da đaci stečeno znanje u učionicama i kabinetima proširuju na praktičnom delu nastave i da je izuzetno velika motivacija i želja učenika da što više steknu znanja.

Komentara: 0


#   Prokuplje   škole   pekari   učenici   Radoš Jovanović Selja PŠ   Koronavirus
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima