Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Istorija jednog hora, istorija jedne pesme: Beloruski mediji o nastupajućem gostovanju hora "Branko" u Minsku

rssBookmark and Share

Niš 17.10.2019. Z.S. Južna Srbija Info

Beloruski portal u vrlo emotivnom tonu je najavio učešće niškog hora NCPD "Branko" na Međunarodnom festivalu ,,Državni glas” u glavnom gradu Belorusije

Istorija jednog hora, istorija jedne pesme: Beloruski mediji o nastupajućem gostovanju hora "Branko" u Minsku

Beloruski portal (obitel-minsk.ru) u vrlo emotivnom tonu je najavio učešće niškog hora NCPD "Branko" na Međunarodnom festivalu ,,Državni glas” u glavnom gradu Belorusije, Minsku, uz podsećanje na istoriju hora, kao i na istoriju kompozicije "I to je, to je sve", za koju je snimljen video spot, koji obara sve rekorde na društvenim mrežama, kada govorimo o toj vrsti muzike. U tekstu se navodi izuzetna povezanost i saradnja u duhovnom-crkvenom i muzičkom smislu Niša i Minska.

Uz detaljan pregled osnivanja, početke, kao i osvrt na istoriju NCPD "Branko", beloruski portal, piše i o kompoziciji "I to je, to je sve", za koju je muzku napisala mati Julijanija (Denisova) monahinja manstira Svete Jeleisavete u Minsku, a prepev na srpski jezik je uradio protojerej Niške eparhije, Nenad Mikić

Zvaničan video spot snimljen je uz blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog G. G. Arsenija, u manastiru Sv. Nikole u Kuršumliji i crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Prolom Banji, povodom obeležavanja 850 godina od podizanja prvih zadužbina Sv. Simeona Mirotočivog u Kuršumliji.

Pored niškog hora "Branko" uz dirigentsku palicu gospođe Sare Cincarević, na festivalu će nastupiti, horovi iz Rusije i zemlje domaćina.

Festival će biti održan 19. oktobra u manastiru Svete Jelisavete u Minsku.

Više na:

 http://obitel-minsk.ru/chitat/den-za-dnyom/2019/i-to-%D1%98e-to-%D1%98e-sve-istoriya-odnogo-xora-istoriya-odnoj-pesni


#   Niš   istorija   Crkveno igračko-pevački ansambl Branko   Belorusija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima