Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš domaćin folklornim ansamblima jugoistočne Evrope

rssBookmark and Share

Niš 12.05.2018. Južna Srbija Info

Do ponedeljka, 14.maja u Nišu borave delegacije 16 zemalja jugoistočne Evrope koji ovde prisustvuju sastanku Internacionalnog saveta festivala folklora i folklorne umetnosti.

Niš domaćin folklornim ansamblima jugoistočne Evrope

Tim povodom u Gradskoj kući priređen je prijem za učesnike. Njih je pozdravila članica Gradskog veća, resorno zadužena za kulturu Jelena Mitrovski koja im je poželela uspešan rad i lep boravak u gradu na Nišavi. Ona je naglasila da je veoma srećna što se ovakav skup, koji se prvi put organizuje u Srbiji, dešava baš u Nišu i da je ovo prilika da sve goste upoznamo sa našom kulturom i  istorijom i stvorimo lepšu sliku o Srbiji i Nišu.

Sastanak u Nišu organizuje Nacionalna sekcija CIOFF Srbija u saradnji sa Studentskim kulurnim centrom Niš i tim povodom će u subotu u sali niškog Narodnog pozorišta biti organizovan veliki koncert šest folklornih ansambala Srbije koji će na najbolji mogući način prezentovati identitet naše zemlje.

Inače, u Nišu boravi više od 50 delegata iz Portugala, Španije, Italije, Francuske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Švajcarske, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Bugarske, Grčke, Kipra, Azerbejdžana, Cevernog Kipra i Srbije i oni će razgovarati o festivalima folklora koje ova organizacija organizuje širom Evrope. Istovremeno, domaćini će ih upoznati sa srpskom tradicijom i time povećeti vidljivost našeg kulturnog nasleđa.

Ovaj sastanak doprineće i Međunarodnom studentskom festivalu folklora koji se u drugoj polovini jula održava u Nišu jer će naš grad, kao domaćin, imati priliku da pokaže sve svoje kulturne i turističke kapacitete.


#   Niš   Jugoistok   EU   Međunarodni folklorni festival   Jelena Mitrovski   Nacionalna sekcija CIOFF
@EDJugoistok @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima