Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počeli Dani autorskog filma u NKC-u

rssBookmark and Share

Niš 07.02.2019. Južna Srbija Info

Projekcijom filma "Kradljivci", danas su počeli "Dani autorskog filma" u Niškom kulturnom centru.

Počeli Dani autorskog filma u NKC-u

Mala sala NKC-a, ulaznica 200 dinara.

Program

7.2.2019. U 19,00
KRADLjIVCI (121’)

Kan 2018 – Zlatna palma
Priča prati siromašnu porodicu, koja živi na ivici egzistencije u predgrađu Tokija. Da bi preživeli, bave se sitnim krađama. Nakon jedne od njih, nailaze na napuštenu devojčicu i prihvataju je kao člana svoje porodice. Iako su siromašni i u neprekidnoj borbi za opstanak – kada su zajedno, svi oni izgledaju kao veoma srećna porodica. Njihove tajne iz prošlosti počinju da se otkrivaju nakon incidenta koji će ugroziti porodičnu idilu…
 
8.2.2019. U 19,00
DEVOJKA (105’)

Kan 2018 – Zlatna kamera, FIPRESCI nagrada, San Sebastijan 2018 – Nagrada publike
Lara je odlučna 15-godišnjakinja koja predano radi na tome da postane profesionalna balerina. Uz podršku svoga oca, u novoj školi ona se u potpunosti posvećuje svom cilju. Međutim njene tinejdžerske frustracije i nestrpljenje počinju rasti nakon što shvati da se njeno telo odupire strogoj disciplini zato što je rođena kao dečak.
 
9.2.2019. U 19,00
SVI ZNAJU (130’)
.
Kan 2018, Toronto 2018
Priča prati Loru koja sa porodicom iz Buenos Airesa putuje u rodni grad u Španiji na sestrino venčanje. Usred veselog porodičnog okupljanja i proslave, Lorina ćerka nestaje: ubrzo
saznaju da je kidnapovana. U teškim danima koji slede, rastu tenzije među članovima porodice i njihovim poznanicima, dok duboko skrivane tajne izlaze na videlo.

 
11.2.2019. U 19,00
GRANICA (110’)

Kan 2018 – Najbolji film u programu Izvestan pogled
Graničarka Tina ima neverovatan osećaj da prepozna krijumčarenje. Jednoga dana sa trajekta silazi čovek sumnjivog izgleda, koga nije u mogućnosti da pročita. Kada ne uspe da dozna šta krije, ona postaje opsednuta njime i njegovom uznemirujućom aurom. Započinje istragu koja će otkriti mnogo više nego što je očekivala: uskoro će morati da se suoči sa zastrašujućim istinama o sebi i čovečanstvu.
 
12.2.2019. U 19,00
ŽIVOT MEĐU ZVEZDAMA(110’)

Toronto 2018, San Sebastijan 2018 – FIPRESCI nagrada
Monte je samo jedan od nekoliko osuđenika na smrt koji dobijaju šansu da umesto izvršenja kazne odu u samoubilačku misiju u svemir, kako bi prikupljali energiju iz crne rupe. Doktorka koja je sa njima na misiji koristi situaciju u cilju sprovođenja svog eksperimenta u kojem opsesivno istražuje ljudsku sposobnost za reprodukciju u svemiru. Sumorna sudbina i skučeni prostor u kojem se posada nalazi dovode do brutalnog nasilja.

Komentara: 0


#   Niš   film   Niški kulturni centar   autorski film
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}