Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zašto je veleprodaja zdrave hrane najisplativiji biznis 21. veka?

Bookmark and Share

29.08.2017. Nikola Stojanović

Zašto baš veleprodaja zdrave hrane, pitate se. Zapravo, u 21. veku, u veku privatnog biznisa, čini se da je svaki biznis isplativ – ako se dovoljno potrudite, dovoljno uložite, ali i pronađete ono što vas zaista inspiriše, motiviše i interesuje. Samo na taj način ćete stopostotno moći da se posvetite poslu koji radite, a što će dalje dati sjajne rezultate.

Zašto je veleprodaja zdrave hrane najisplativiji biznis 21. veka?

Na svakom ćošku – zdrava hrana!

No, da se vratimo na veleprodaju zdrave hrane. Osim što je pokretanje privatnog biznisa sve veći trend kako u svetu, tako i kod nas, i sama „oblast“ zdrave hrane je nešto što je sve popularnije i modernije. Ođednom, ko zna iz kojeg razloga, ljudi su se setili da je ipak zaista važno da budu zdravi pa su tako brzu hranu zamenili zdravom hranom što je dalje, naravno, i te kako godilo ljudima u maloprodaji, ali i veleprodaji zdrave hrane. Dokaz za to je jednostavan – samo pogledajte oko sebe i videćete skoro na svakom ćošku prodavnicu zdrave hrane – ima ih u istoj meri kao što ima pekara i banaka! Jednom kada uđemo u prodavnicu zdrave hrane naiđemo na raznovrsnost zdravih namernica koja nas okružuje, pa tako ovde možemo naći svašta, od kikiriki putera, svemoćnog kokosovog ulja (svima su već poznate blagodeti kokosovog ulja), do crne čokolade. 

Trenutni trend ili...?

Ako zdrava hrana i zdrav život nisu samo trenutno pomodarstvo već imaju tendeciju da se ukorene u našoj svesti onda je jasno zašto veleprodaja zdrave hrane može biti najisplativiji biznis današnjice. To vam je otprilike kao priča sa kafeterijama – iskoristite „talas“ popularnosti dok još traje, pokrenite biznis i zaradite. A ipak, realno procenjujući – kafa će se uvek voleti, baš kao i zdrava hrana iako je broj obožavalaca nešto manji.

Šta bi trebalo da imate na umu ako želite da se bavite veleprodajom zdrave hrane?

Pre svega, ključ uspešnog biznisa (kao što smo već spomenuli na početku) krije se – u ljubavi. Morate da volite ono što radite, to nešto mora da vas inspiriše i motiviše da uvek dajete više, da uvek želite više, da radite na sebi jer to znači da radite na svom biznisu i brendu. Da biste u potpunosti „ušli“ u veleprodaju zdrave hrane, morate da se razumete u zdravu hranu, da je poznajete, da je konzumirate – poželjno je! Samo tako ćete znati da osmislite svaki naredni poslovni potez – kojim proizvodima ćete se „baviti“, da li ćete sami proizvoditi ono što ćete prodavati ili ćete imati svoje dobavljače i uvoznike, kome ćete pokloniti svoje poverenje i slično.

Stalnim napredovanjem u oblasti zdrave hrane ne samo da ćete vi biti u toku sa svim dešavanjima već ćete moći da edukujete i svoje potrošače o proizvodima koje nudite, a to je uvek dobra stvar – čuti iskustvo iz prve ruke, ali i savet stručnog lica. 

Još jedna važna stavka u oblasti veleprodaje zdrave hrane je i ta da morate dobro voditi računa o zdravstvenoj ispravnosti vaših proizvoda kao i načinu na koji proizvode čuvate da se u njima ne bi pojavili moljci ili, još gore, miševi. Kada radite na veliko, ovo nikako nije zanemarljiva mogućnost! Dakle, očuvanost proizvoda, njihova zdravstvena ispravnost, pažljivo pakovanje i siguran transport nešto je o čemu takođe treba razmisliti.

Na kraju, možda je najbitnije da znate da je za sve potrebno vreme. Nijedan biznis se nije razvio preko noći, bez muke, truda, rada i ulaganja. Ali ako zaista želite da se bavite ili velerpodajom zdrave hrane ili bilo kojim drugim biznisom – ne odustajte. Isplatiće se kad-tad!

Komentara: 0


#   ishrana   zdrava hrana   Iz prve ruke   zdrav život   zdrava hrana
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}