Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kandida – prirodno lečenje hranom

Bookmark and Share

27.07.2016. Nikola Stojanović

Ako Vašu svakodnevicu sve češće prati nadimanje, problemi sa koncentracijom i pospanost, to može biti znak da je kandida počela da se razvija u Vašem organizmu.

Kandida – prirodno lečenje hranom

Svi oni kojima je dijagnostikovana kandida u crevima mogu patiti i od proliva ili zatvora, poteškoća pri mokrenju, glavoboljama, oslabljenim imunitetom koji postaje neotporan na različite viruse. Takođe, kandida izaziva i psihičke reakcije, kao što su često i lako zamaranje, depresija, anksioznost i letargija.

Kandida se najlakše leči kada se otkrije u ranom stupnju razvoja. Ukoliko imate neki od ovih siptoma, moguće je da je njen razvoj u negativnom smeru već počeo, te evo saveta kako da je sprečite i lečite ishranom.

Namirnice koje treba izbegavati kako se kandida ne bi širila

Kako kandida ne bi došla u fazu razvoja, potrebno je da je „izgladnite“, odnosno, kako to kažu stručnjaci – da je ne hranite onim namirnicama koje ona voli.

U njih, pre svega, spadaju šećeri. Kandida se posebno širi ukoliko se konzumiraju namirnice bogate šećerima, poput slatkiša, gaziranih napitaka i sušenog voća. Ne zaboravite da kandida može biti izazvana i velikim količinama brze hrane, koja je takođe bogata šećerima, ali i prekomerne upotrebe grickalica, koje su takođe bogate šećerima.

I voće je bogato šećerima, iako zdravim, te i njega treba izbegavati onda kada se kandida leči. Takođe, mleko i svi mlečni proizvodi bi trebalo da se maksimalno izbegavaju, dok isto važi i za hleb – to jest, belo brašno i kvasac.

Promena stila života

Stres je još jedan prijatelj koji kandida voli, i zbog toga je njena pojava alarm koji poručuje da nešto treba da promenite u svom životu.

Brz stil života obično je krivac zbog se uzimaju preterane količine nezdrave hrane, te se protiv kandide morate truditi da usporite, redovno vežbate i zdravije se hranite.

Šta se preporučuje protiv kandide

Kandida se najlakše leči ako se preduzmu i nove mere i izbor namirnica u svakodnevnoj ishrani.

Tako bi bilo najbolje da se kandida eleminiše uz pomoć upotrebe kefira, koji će zameniti mlečne proizvode. Pritom, beli luk kao moćan antioksidans i prirodni antibiotik takođe je dobar kada je kandida u pitanju.

Pošto se voće uopšte ne konzumira, vitamin C bi trebalo unositi u kapsulama u manjim dozama, kao i kompleks vitamina B.

Kandida se takođe uništava ukoliko hleb zamenite krompirom i pirinčom, ili ga pak pravite od crnog brašna, bez dodatka kvasca, u vidu tankih pogačica.

Maslinovo ulje je takođe delotvorno, i trebalo bi uzimati po jednu kašiku dnevno uz hranu.

Koja pića su dozvoljena

Pošto su zabranjeni šećeri, kandida se efikasno leči konzumacijom izvorske vode i limunadom.

Umesto kafe možete koristiti napitke bez kofeina, dok bi mleko koje kandida takođe voli trebalo zameniti sojinim mlekom.

Pored kefira koji smo već naveli, kandida se uspešno leči i konzumacijom svežih, prirodnih sokova od povrća, koje možete lako praviti od spanaća ili parađza u blenderu. Nemojte koristiti kupovne sokove od ovih sastojaka jer oni takođe sadrže šećere.

Možete, takođe, piti i sodu bikarbonu razmućenu u vodi, jer ona čisti organizam od toksina i kandide.

Komentara: 0


#   ishrana   lečenje   zdrava hrana   beli luk  
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}