Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Devetogodišnjoj Sofiji Rodić titula državnog prvaka i treće mesto u Evropi

rssBookmark and Share

12.12.2018. V.P. Narodne novine, Belami, Južna Srbija Info

Devetogodišnja Nišlijka Sofija Rodić je u predhodnih 10 dana donela u Niš 6 medalja, jednu zlatnu, jednu srebrnu i 4 bronzane. Medalje je osvojila na dva međunarodna takmičanja u brzom klizanju koja su održana u Beogradu i u Budumpešti, Mađarska.

Devetogodišnjoj Sofiji Rodić titula državnog prvaka i treće mesto u Evropi

Na takmičenju "Alpe Adria Trofej" u Beogradu, mala Sofija je ponela tutulu državnog prvaka, osvojivši prvo mesto u svojoj kategoriji, dok je u konkurenciji takmičarki iz drugih zemalja Sofija je bila drugoplasirana.

Takmičenje je održano 1.i 2. decembra.

“Sofija je u ukupnom plasmanu osvojila 2 mesto , takmičenje je međunarodnog karaktera i okupilo je takmičare iz Slovenije, Austrije, Mađarske, Hrvatske, Bosne , Bugarske i Srbije”, kaže Sofijin otac Petar Rodić.  “Na takmicenju u Beogradu je učestvovala  i Petra Marković koja je u ukupnom plasmanu osvojila 5mesto, dok je na državnom prvenstu osvojila srebro”.

Samo nekoliko dana nakon takmičenja u Beogradu, Sofija se našla na još jednom međunarodnom takmičenju u brzom klizanju koje je održano u Budimpešti, Mađarska. Sofija je na ovom takmičenju, u pravom smislu te reči, zablistala osvojivši četiri bronzane medalje na takmičenju  Santa Claus Budimpešta koje je jedno od najjačih takmičenja na Starom kontinentu.

“U Budimpešti je Sofija osvojila  bronzu na 500 , bronzu na 222 i bronzu na 333 metra i u ukupnom plasmanu je osvojila bronzu u svojoj kategoriji do 10 godina”, objašnjava Petar Rodić. “ Za Sofiju je ovo izuzetan uspeh jer je takmičenje u Budimpešti najače takmičenje u Evropi za decu. Za medalje je klizalo 206 takmičara iz Mađarske, Česke, Slovačke , Poljske , Slovenije, Srbije , Rumunije, Velike Britanije i Kine”.

Sofija je član klub Introline iz Beograda, uspeh je utoliko veći jer Sofija ima jedan trening nedeljno u Beogradu dok ostali takmičari treniraju pet do šest puta nedeljno. I pored toga ona je jedna od najboljih u Evropi u svojoj kategoriji do 10godina.


#   prvo mesto   Petar Rodić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima