Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Opstanak u ligi jedini cilj "Radnika" iz Surdulice

rssBookmark and Share

Surdulica 17.02.2016. Jovan Terzić, Mondo

"Da li će to biti kroz plej-of ili plej-aut, uopšte se ne opterećujemo time", poručuje trener Radnika Miloš Veselinović.

Foto: FK Radnik Surdulica
Foto: FK Radnik Surdulica

Debitant u Superligi prvi deo sezone završio je na sasvim solidnom 10. mestu tabele, sa samo tri boda manje od plej-ofa, međutim, u Radniku iz Surdulice cilj je ostao isti - opstanak.

"Da li će to biti kroz plej-of ili plej-aut, uopšte se ne opterećujemo time. Želimo da svaku utakmicu odigramo najbolje što možemo, da postižemo golove i osvajamo bodove, pa ćemo videti šta će nam to doneti. Verujem da ova ekipa ima kvalitet da ostane u ligi", poručio je trener Miloš Veselinović.

Igrački kadar Surduličana pretrpeo je velike promene tokom zime. Otišlo je sedam igrača, a stiglo ih šest.

"Novi igrači su imali dve-tri nedelje da se uigraju i upoznaju sa ekipom. To su igrači koje uglavnom poznajemo i zato smo ih i doveli. Biće im potreban određeni period da se prilagode, ali smatram da će nam biti velika pomoć u narednom periodu".

Prvu utakmicu u drugom delu sezone, u nedelju od 14 časova, Radnik će igrati u Beogradu protiv Voždovca. Jesenas je bilo 3:1 za "zmajeve".

"Čeka nas vrlo teška utakmica. Voždovac ima dobru ekipu, dobrog trenera i dobro je organizovan klub. Promene igračkog kadra u zimskom prelaznom roku samo su ih učvrstile. Imaju i blagu prednost domaćeg terena, ali trudili smo se prethodnih dana da se prilagodimo veštačkoj travi, pa smo trenirali na toj podlozi", otkrio je Veselinović i dodao da su svi igrači "zdravi i spremni da pruže maksimum".

"Nadam se da ćemo se vratiti neporaženi", dodao je kapiten Aleksandar Gojković.

Generalni direktor kluba, Miodrag Đorđević, na konferenciji za medije uoči početka drugog dela sezone osvrnuo se i na finansijsko stanje Radnika.

"Svesni smo da svi klubovi u Srbiji imaju finansijske probleme, ali trudimo se da uložimo ogromne napore da situacija u Radniku bude što stabilnija. Klub ima jedan od najmanjih budžeta u Superligi, najmanje plate, ali redovno se izmiruju obaveze. Uspešno je završen prelazni rok, obavljene su pripreme... Nadamo se da nećemo imati večih problema što se tiče finansija", priželjkuje Đorđević.

 


#   Surdulica   fudbal   Miodrag Đorđević   Radnik FK   Miloš Veselinović   Aleksandar Gojković
@FKRadnik @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima