Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički remizirao u Šapcu: Mačva - Radnički 0:0

rssBookmark and Share

Niš 04.04.2019. FK Radnički

Fudbaleri Radničkog podelili su bodove sa Mačvom u 29. kolu Superlige Srbije i ostali neporaženi još od jula prošle godine. Mačva je pred svojim navijačima u Šapcu odolela Nišlijama i uspela da odigra bez golova. Tim Nenada Lalatovića je na taj način uoči poslednjeg kola regularnog dela sezone, i podelu bodova koja će uslediti posle sledeće runde, otišao na devet bodova minusa u odnosu na lidera na tabeli Crvenu zvezdu.

Foto: FK Radnički
Foto: FK Radnički

Radnički je imao više od igre u Šapcu, ali nije uspeo da pronađe put do mreže neugodne Mačve.

Prvo poluvreme donelo je čvrstu i disciplinovanu igru na obe strane. Nišlije su imale veći posed lopte, a osim nekoliko polušansi ispred domaćeg gola, nije bilo većih uzbuđenja.

U nastavku je Lalatović naredio ofanzivu, a gost je krenuo po sva tri boda. Pritiskao je Radnički dobro ogranizovanu ekipu Mačve, a najbliži pogotku bio je u 70. minutu, kada je Radovan Pankov zamalo bio neprecizan posle udarca glavom.

Najbolja prilika na meču viđena je u 90. minutu. Rezervista Riota Noma je izašao jedan na jedan sa golmanom Puletićem, ali je šutirao pravo u njega, pa je na kraju ostalo 0:0.

Radnički u nedelju dočekuje Bačku, a potom sledi derbi prvenstva protiv Crvene zvezde u poslednjem kolu plej-ofa. Zanimljivo je da je niški tim poslednji poraz u ligi doživeo upravo od Zvezde, još 29. jula 2018. godine.

 

Šabac, 3. aprila. Sudija: Momčilo Marković (Beograd). Žuti kartoni: Ivić, Đoković (Mačva), Ristić, Grbić (Radnički).

MAČVA: Puletić, Đoković, Gavrić (od 78. Marković), Gigić (od 67. Šušnjar), Ivić, Jovanović, Mijailović, Milosavljević (od 90. Adamović), Pejović, Puletić, Ristivojević, Tošić.

RADNIČKI: Ristić, Pankov, Crnomarković (od 78. Noma), Todorovski, Đorđević, Bondarenko, Drinčić, Kojašević (od 78. Nikodijević), Ranđelović (od 69. Stojanović), Grbić, Haskić.

REČ TRENERA:

Nenad Lalatović, Radnički:

-Čestitam ekipama na prikazanoj igri i želim da pohvalim Mačvu. Ovaj klub, grad Šabac i publika zaslužuju plej-of. Malo je timova koji imaju ovakvu podršku sa tribina u našoj ligi i to je generalno dobro za naš fudbal. Što se tiče same utakmice, nisam zadovoljan bodom. Mislim da ni Mačvi ovaj bod ne znači ništa, jer je samo pobedom zadržavala šansu da uđe u plej-of. Iako nisam zadovoljan rezultatom ja ipak moram da čestitam mojim igračima , pošto su ponovo ostali neporaženi, a podsećam da smo poslednji put izgubili još 29. jula od Crvene zvezde. Mi smo i danas pokazali da smo sa pravom drugi na tabeli.  U  prvom poluvremenu bilo je potpuno izjednačeno. Mi smo imali neke šanse i nismo uspeli da ih iskoristimo. U nastavku smo bili bolji, stvorili smo tri stopostotne šanse, a ostaje žal sa prilikom Nome u poslednjem minutu, kada je imao čist zicer. Bili smo bliži pobedi, ali nažalost nismo uspeli. Mačva je danas igrala da uzme bod i to joj je pošlo za rukom. Mi idemo dalje i okrećemo se nedeljnoj utakmici protiv Bačke.

Darko Tešović, Mačva:

-Slažem se sa gospodinom Lalatovićem da Mačva ima fenomenalnu publiku i moji igrači imaju poseban impuls kada igraju na svom stadionu. Druga stvar koja je moje igrače podigla pred ovaj meč je Radnički. Oni su drugi na tabeli, imaju veliki kvalitet i Mačva mora da bude zadovoljna kada osvoji bod protiv jedne takve ekipe. Mi sada nemamo šansu da uđemo u plej-of, ali ćemo se boriti da budemo što bolji u donjem delu tabele. Naš cilj je i dalje opstanak u ligi i svaki bod nam tom putu nam je zlata vredan. Ovaj bod je vredan i zbog toga što smo ga uzeli protiv tima koji je pobedio 11 puta u nizu i to je veliki uspeh za nas. Utakmica je bila, fer i korektna, a smatram da je rezultat realan.


#   Niš   fudbal   Radnički FK   Nenad Lalatović   Mačva FK
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima