Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Rukomet: Planinka pobedila u Aleksincu

rssBookmark and Share

Vranje 26.10.2015.

U 5. kolu Prve rukometne lige - Istok rukometaši Planinke iz Kuršumlije pobedili su u Aleksincu istoimenu ekupu sa 31:24 (19:10).

Rukomet: Planinka pobedila u Aleksincu

Prošlog vikenda ekipa RK Aleksinac doživela je malerozan poraz (27-26), od ekipe iz Bujanovca, koja na svojim dresovima nosi natpis kisele vode “Heba“, ali ovog puta na domaćem terenu ugostili su protivnika koji takođe na dresovima nosi naziv druge vode “Prolom voda“.

Gost iz Kuršumlije, dugogodišnji superligaš sa polovičnim učinkom u dosadašnjem toku prvenstva dve pobede i dva poraza, stigao je Aleksinac nadahnuto po nove bodove.

Domaćin sa identičnim skorom, kao gosti, sa željom da se nakom dva uzastopna poraza vrati u pobednički kolosek i učvrsti na sredini tabele.

Nažalost, domaća ekipa je ponovo osetila“gorak ukus“ samo ovog puta Prolom vode.

Rukometaši „Planinke Prolom Voda“ krenuli su od prvog minuta silovito, snažno i sa već početnim vodstvom (6-1), “oduvali“ sa terena protivnika i dali do znanja domaćinu da su ovde došli po oba boda i na poluvreme odlaze sa rezultatom (10-19).

U drugom poluvremenu domaćin menja taktiku i odbranom 4-2, smanjuju rezultat i za utehu dobijaju drugo poluvreme rezultatom (14-12).

Kod gostiju nezaustavljiv je bio kapiten Dušan Ilić (10 g), Cvetković Ilija (7 g) i Milenković Nemanja (6 g). Kod domaćina istakli su se kapiten Miloš Nisić, Stanojić Nenad i Rajković Slobodan sa po 4 gola, Vladimir Ristić (5 g). Konačan rezultat utakmice je bio (31 -24).

RK Aleksinac u sledećem kolu gostuje ekipi RK Bora.

Evidentno je da Aleksinčanima očigledno preostaje grčevita borba za opstanak. Nadamo se da će brzo da zbiju svoje redove i ubrzo obraduju svoje verne navijače novim bodovima.

Saša Marković Gidra, Aleksinac Net

U stručnom štabu Planinke kažu da su svi igrači ispunili zadatke što je rezultiralo pobedom. Dodaju da su veliku razliku napravili u prvom delu igre i da su do kraja održavali rezultat.

Planinka se posle petog kola nalazi na sredini tabele sa tri pobede i dva poraza. Na čelu je Vranje 1957 sa stopostotnim učinkom. U sledećem kolu Planinka dočekuje Mladost 1949, pišu Topličke vesti.


#   Vranje   Aleksinac   Kuršumlija   Planinka   rukomet   Prolom voda   Saša Marković Gidra   Gidra   Aleksinac RK   Saša Marković   Vladimir Ristić   Dušan Ilić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima