Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Federacija romskih osnovaca, srednjoškolaca i studenata, donirala školski pribor specijalnim školama na Paliluli

rssBookmark and Share

09.09.2020. Južna Srbija Info

Udruženje Federacije romskih osnovaca, srednjoškolaca i studenata doniralo je školski pribor specijalnim školama ,,Carica Jelena“ i ,,Bubanj“. Uručenju donacije prisustvovali s predsednik GO Palilula Bratislav Vučković i dr Marija Ranđelović, gradska većnica resorno zadužena za obrazovanje.

Federacija romskih osnovaca, srednjoškolaca i studenata, donirala školski pribor specijalnim školama na Paliluli

Kako kaže predstavnik ovog udruženja Nebojša Saitović u narednom periodu uputiće donacije i drugim školama.

‚‚Obzirom da je situacija sa kovidom takva kakva jeste pa nije bilo uobicajene posete svim školama, ovo je bila odlična prilika da posetimo učenike ovih škola‚‚ – kaže Bratislav Vučković. 

On dodaje da će u narednom periodu biti još sličnih donacija.

Gradska većnica za obrazovanje dr Marija Ranđelović, istakla je da je važno da pojedinci, ali i različita Udruženja slede ovakav primer.

‚‚Veoma je važno da iskažemo kao lokalna samouprava ali i kao istaknuti pojedinci jedan humanitarni i humani odnos prema prema toj deci, da im poželimo dobar početak školske godine. Ovo nije uobičajna školska godina, odvija se u otežanim uslovima, pre svega epidemiološkim".

Osnovna i srednja škola ,,Carica Jelena“ i specijalna škola sa domom učenika ,,Bubanj“ dobile su donaciju u vidu školskog pribora od udruženja Federacije romskih osnovaca, srednjoškolaca i studenata.

‚‚Ovo neće biti jedina naša donacija. Doniraćemo školama ne samo školski pribor već i druga sredstva koja su im poreba za rad jer moja organizacija ima jedan veliki ugovor sa Anđelima čuvarima", kazao je Nebojša Saitović iz udruženja FROS.

Kako kaže direktor ove škole, Miša Ljubenović, u uslovima epidemija koronavirusa nastava se obavlja prema potrebama učenika i uz poštovanje svih epidemioloških mera.

                             

‚‚Nastava u školi se odvija po kombinovanim modelom, deca su nedelju dana u školi, nedelju dana uče onlaj. Roditelji određenog broja učenika opredelili su se samo za onlajn nastavu zbog zdravstvenog stanja dece‚‚- istako je Ljubenović.
 

 


#   Marija Ranđelović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima