Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Makedonac i Turčin švercovali kopije poznatih brendova graderobe

rssBookmark and Share

Gradina 29.05.2017. Južna Srbija Info

24. maja 2017. godine, na graničnom prelazu Gradina u ranim jutarnjim časovima za kontrolu je prijavljen kamion kojim je upravljao 50-godišnji makedonski državljanin, prevozeći robu iz Turske u Bosnu i Hercegovinu. Detaljnim pregledom otkriveno je da se u tovaru nalazi i garderoba za koju se sumnja da se radi o kopijama poznatih marki.

Makedonac i Turčin švercovali kopije poznatih brendova graderobe

Tako je pronađeno i zadržano 150 majica „Armani“, „Gucci“, „Calvin Klein“, „Phillipp Plein“, „Levis“, „Guess“, „Tommy Hilfiger“,11 farmerica „Guess“, šortsevi „Dolce i Gabana“ i „Dsquared“, dečiji kompleti „Snoopy“ i rančevi „Micky Mouse“, kao i ženske torbe „Valentino“.

Istog dana u večernjim časovima, na Gradini je otkriven još jedan tovar sa krivotvorenom robom. U kamionu koji je takođe prevozio tovar iz Turske u Bosnu i Hercegovinu, kojim je upravljao 52-godišnji turski državljanin, pronađeno je i zadržano 130 kg platna za dečju posteljinu „Hello Kitty“, „Spiderman“, „Maša i meda“ i „Paw Patrol“.

Da podsetimo da je tokom 2016. godine zbog sumnje da se radi o falsifikatima carina zadržala oko 352.000 artikala razne robe od čega čak trećinu čine odeća i obuća.


#   Gradina   carina   krijumčarenje   Granični prelaz   garderoba
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima