Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Potraga za beguncem

rssBookmark and Share

01.11.2010.

Policija poziva građane koji prepoznaju i primete Marka Jovanovića (1989) iz Niša, osumnjičenog za dvostruko ubistvo u Nišu, da se jave na brojeve telefona 92 ili 018/ 522-982.

Potraga za beguncem

Policija traga za Markom Jovanovićem (21) iz Niša, osumnjičenim da je u nedelju ubio Danijelu Jovanović (27) i Aleksandra Kitanovića (23).

Kako je saopšteno niška policija je ranije podnela krivičnu prijavu Jovanovića.

Protiv osumnjičenom je u martu ove godine podneta krivična prijava zbog nanošenja lakih telesnih povrda ocu ubijene Danijele, rečeno je na konferenciji za novinare u policiji.

Protiv Jovanovića je ranije podneta i prekršajna prijava zbog napada na jednog mladića u Duvaništu, kazali su u policiji, koja intenzivno traga za osumnjičenim.

Policija je pozvala građane koji prepoznaju i primete osumnjičenog da o tome odmah obaveste pripadnike policije na telefon 92, ili telefon 018-522-982. Policija je objavila i fotografiju osumnjičenog za koga je rečeno da ranije nije hapšen.

Kako pišu "Novosti" ubijena devojka je sa Jovanovićem pre osam meseci raskinula dvogodišnju vezu.

Danijelin otac Slavoljub i majka Verica, u nedelju su otišli da obiđu svoju kuću na drugom kraju Niša, a brat je bio u vikendici, kod je devojka u popodnevnim satima u stanu čekala drugaricu.

Kako priča Slavoljub Jovanović, otac ubijene devojke, ubica je ušao u zgradu i zazvonio na ulaznim vratima stana broj tri. U to vreme, Danijela je bila u prodavnici, a ubica je sačekao da se vrati sakriven iza kućišta lifta. Dok je bio u "zasedi" čak je seo na otirač.

"Kada je Danijela došla do vrata stana, izleteo je s nožem u rukama, napao je sleđa i više puta ubo u grudi i stomak. Potom je zazvonio na vrata stana broj dva i pozvao komšiju Aleksandra Kitanovića da izađe u hodnik. Onda je nožem nasrnuo i na njega", priča Slavoljub Jovanović.

Stanari zgrade 91 u Ulici Majakovskog potom su alarmirali policiju i Zavod za hitnu medicinsku pomoć, čija ekipa je brzo stigla na mesto zločina. Pokušali su reanimaciju Aleksandra Kitanovića, ali nisu mogli da mu pomognu jer je imao oko sedam-uboda nožem.

Bivši Danijelin momak je, prema priči njenog oca, bio dobar dečko u početku njihovog zabavljanja, ali se potom ođednom promenio, pa je ona ostavila Jovanovića. Postao je siledžija, bio je patološki ljubomoran, pretio je, a Danijeli je jednom već stavljao nož pod grlo.

"Sve je to prijavljeno policiji, ali su mi tvrdili da ne mogu da reaguju ako nema svedoka. Polovinom marta i mene je udario "boksom", a sudski postupak je u toku jer sam podneo tužbu protiv njega.

Ćerku sam stalno pratio kada bi izlazila i primetio da se plaši bivšeg dečka, jer se na ulici stalno okretala kako bi uvidela da je ne prati. Nažalost, u nedelju nisam bio u stanu da je zaštitim jer sam smatrao da je tu bezbedna", priča Danijelin otac

"U nedelju oko 15 sati čuo sam se telefonom sa Danijelom, pitao je "Srećo, kako si?" Rekla je da je dobro. Nažalost, potom je otišla u prodavnicu a po povratku je dočekala "sotona" sa nožem", priča otac ubijene devojke.

On kaže i da je Danijelin bivši dečko jednom upao u prodavnicu "Intereks", gde je ona radila. Maltretirao ju je, ali su ga radnici ozbebeđenja izbacili i pozvali policiju.

Rodbina ubijenog Aleksandra Kitanovića u ponedeljak je zanemela od tuge, pa nije bila sposobna za razgovor. Zasada nema pojašnjenja zašto je nasilnik nožem nasrnuo na ovog mladića, a stanari kažu da je nastradao ni "kriv ni dužan".

Samo se pretpostavlja da je likvidiran jer je ranije prijavljivao policiji nasilničko ponašanje Jovanovića, koji je znao da uđe u zgradu, viče i nogama šutira vrata stana porodice Jovanović.

Stanari ove zgrade u niškom naselju Duvanište pričaju i da je Marko Jovanović "terorisao" čitav ovaj deo u Ulici Majakovskog, pogotovo mladiće. Dok se zabavljao sa Jovanovićevom, ljubomoru je izkazivao bez razloga i kada bi ona bila u društvu drugarica i drugova, pišu "Novosti".

Komentara: 0


#   policija   potraga   krivična prijava   nasilničko ponašanje   prekršajna prijava   Slavoljub Jovanović   Marko Jovanović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima