Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zaplenjeno skoro tona neprijavljene garderobe i obuće

rssBookmark and Share

Gradina 10.06.2018. Južna Srbija Info

Carinici su 7. i 8. juna 2018. godine, na ulazu graničnog prelaza Terminal Gradina, u dva šlepera puna robe iz Turske privremeno zadržali skoro tonu neprijavljene garderobe, kao i one za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine.

Zaplenjeno skoro tona neprijavljene garderobe i obuće

Vozač kamiona turske nacionalnosti koji je 7. juna putovao iz Istanbula ka Subotici, prevozeći tovar teži od 18 tona, našao se u prekršaju po dva osnova: zbog toga što više od 400 kg robe nije prijavio, ali i zbog gotovo 350 kg garderobe u čiju se autentičnost sumnja.

Odeća bez ikakve prateće dokumentacije, i to preko 6.500 pari čarapa, više od 800 majica, oko 500 pari muškog i ženskog donjeg veša, skoro 200 pari ženskih pantalona, više od 100 marama i druge robe pronađena je među regularno prijavljenim tovarom. Vrednost zaplenjene neprijavljene garderobe je skoro 6.000 evra.

Pored ovoga, u istom kamionu pronađena je i veća količina garderobe za koju se sumnja da ne nosi originalnu oznaku poznatih brendova.

Reč je o skoro 1.000 majica „luj viton“, „ges“, „adidas“ i „mini maus“, preko 800 dečijih kompleta „mini maus“, „spajdermen“, „najk“ i „frouzen“, skoro 250 dečijih bodija „miki maus“ i „helou kiti“ i isto toliko haljina “frouzen“, „guči“ i „desigual“, više od 30 kaiševa „bos“, „kelvin klajn“ i „filip plejn“, kao i skoro 60 ćebadi za decu „bambi“. Vrednost spornog tovara od oko 2.500 artikala sumnjivog porekla je približno 6.000 evra.

Sličan prekršaj dogodio se i danas, 8. juna, takođe u kamionu turskih registarskih oznaka koji je robu prevozio od Istanbula ka Brčkom.

Reč je o garderobi sumnjivog porekla, za koju se pretpostavlja da je bila namenjena prodaji na pijaci „Arizona“.

U tovaru teškom 130 kilograma našlo se čak 200 torbi „ges“, „zara“, guči“ i „miki maus“, oko 100 pari patika „najk“, skoro 300 pari papuča „dior“ i „guči“ i 20 kaiševa „guči“.


#   Gradina   carina   krijumčarenje   Granični prelaz   garderoba   obuća
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima